Predstavljen „Rols-Rojsov“ ponos i dika... i najskuplji automobil svih vremena!

Bez autora
May 30 2017

Sklonite se, „Ferari“, „Lamborgini“, „Pagani“, „Kenigzeg“, „Bugati“... Tron najskupljeg automobila svih vremena zauzeće „Rols-Rojs“ unikatnim primerkom nazvanim „sveptejl“, čija je cena 12,8 miliona dolara!Cene primeraka automobila u gornjem ešalonu tržišta luksuznih četvorotočkaša uobičajeno se kreću u milionima dolara. „Rols-Rojs“ sada namerava da cenom od 12,8 miliona dolara pomeri granicu sa jednocifrenog na dvocifreni milionski iznos.

Predstavljen „Rols-Rojsov“ ponos i dika... i najskuplji automobil svih vremena!Sklonite se, „Ferari“, „Lamborgini“, „Pagani“, „Kenigzeg“, „Bugati“... Tron najskupljeg automobila svih vremena zauzeće „Rols-Rojs“ unikatnim primerkom nazvanim „sveptejl“, čija je cena 12,8 miliona dolara!

Cene primeraka automobila u gornjem ešalonu tržišta luksuznih četvorotočkaša uobičajeno se kreću u milionima dolara. „Rols-Rojs“ sada namerava da cenom od 12,8 miliona dolara pomeri granicu sa jednocifrenog na dvocifreni milionski iznos.

Novi unikatni kupe koji proizvođač luksuznih automobila pravi za anonimnu mušteriju još od 2013. godine bliži se finalnoj fazi – uručivanju ključeva.

Inspiracija koja stoji iza „sveptejla“ dolazi od „Rols-Rojsovih“ klasika iz 1920-ih i 1930-ih godina, sa oblom linijom i izradom unutrašnjosti kao da je u pitanju najluksuznija kočija.

Mušterija, za koju se navodi da je veliki uživalac u dobrim stvarima i sakupljač jedinstvenih, unikatnih stvari koje uključuju superjahte i privatne avione, želeo je da poseduje ekskluzivni kupe sa prostranim staklenim krovom.

Proizvođač luksuznih automobila otkrio je svoj dragulj prošlog vikenda na svečanosti takmičenja "Concorso d'Eleganza" u Italiji, a finalna izrada „sveptejla“ iznenadila je i oduševila čak i najbogatije posetioce i učesnike.

Što se cene tiče, prema navodima Dejli telegrafa, „sveptejl“ će koštati ukupno 10 miliona funti, odnosno 12,8 miliona dolara. Na osnovu toga, zvanično će postati najskuplji automobil u istoriji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik