"Jazaki" u Šapcu otvara 100 novih radnih mesta

Bez autora
May 30 2017

Japanski proizvođač kablova za auto-industriju "Jazaki" saopštio je da će u novoj fabrici u Šapcu, koja uskoro treba da bude otvorena i za koju je već primio u radni odnos 300 ljudi, otvoriti još 100 novih radnih mesta. U narednih mesec i po dana zaposlićemo još 100 ljudi, najveći broj njih u proizvodnji, dok je 24 mesta predviđeno za stručnjake iz različitih oblasti i za zaposlene u administraciji, kaže Miloš Davidović, direktor ljudskih resursa u kompaniji "Jazaki Srbija". Ističe da svi njihovi zaposleni dobijaju ugovor na neodređeno vreme nakon probnog rada od šest meseci. Takođe, postojaće i velike mogućnosti napredovanja, jer će većina pozicija prvo biti oglašavana i popunjavana interno. Do sada je već 10 pozicija popunjeno na ovaj način, što znači da su neki zaposleni unapređeni za samo tri meseca, dodaje Dvidović.

"Jazaki" u Šapcu otvara 100 novih radnih mestaJapanski proizvođač kablova za auto-industriju "Jazaki" saopštio je da će u novoj fabrici u Šapcu, koja uskoro treba da bude otvorena i za koju je već primio u radni odnos 300 ljudi, otvoriti još 100 novih radnih mesta.

"U narednih mesec i po dana zaposlićemo još 100 ljudi, najveći broj njih u proizvodnji, dok je 24 mesta predviđeno za stručnjake iz različitih oblasti i za zaposlene u administraciji", kaže Miloš Davidović, direktor ljudskih resursa u kompaniji "Jazaki Srbija".

Ističe da svi njihovi zaposleni dobijaju ugovor na neodređeno vreme nakon probnog rada od šest meseci.

"Takođe, postojaće i velike mogućnosti napredovanja, jer će većina pozicija prvo biti oglašavana i popunjavana interno. Do sada je već 10 pozicija popunjeno na ovaj način, što znači da su neki zaposleni unapređeni za samo tri meseca", dodaje Dvidović.

Izgradnja fabrike u Šapcu je počela prošle godine, a njena ukupna površina će biti 30.000 metara kvadratnih. Fabrika će proizvoditi elektronske komponente za kamione, a za sve zaposlene je obezbeđena obuka u "Jazaki" fabrikama širom sveta.

Kompanija, osnovana 1929. godine, danas posluje u 45 zemalja sveta na 487 lokacija i zapošljava oko 290.000 radnika.

"Kako bi se zadovoljili veoma visoki standardi u pogledu kvaliteta obuke zaposlenih na nivou čitave Jazaki grupacije, svi naši zaposleni bili su u obavezi da prođu određene vrste treninga i obuka, koje su bile organizovane u Jazaki fabrikama u Češkoj, Rumuniji, Litvaniji, Ukrajini, Tunisu i Maroku", navodi Davidović.

U sklopu fabrike u Šapcu, kako dodaje, gradi se i Trening centar koji će biti otvoren u junu, a u okviru kojeg će se ubuduće vršiti obuka novozaposlenih za rad na različitim pozicijima.

"Do kraja godine ćemo obučiti i zaposliti preko 700 ljudi, dok je naš dugoročni cilj - 1.700 zaposlenih do kraja 2019", precizirao je Davidović.

Radovi na izgradnji fabrike i Trening centra uveliko traju, do kraja maja treba da budu dopremljene prve mašine, a u junu se očekuje početak jednog dela proizvodnog procesa i otvaranje Centra koji će omogućiti obuku na lokalnom nivou. Otvaranje fabrike najavljeno je za septembar 2017, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik