CRBC zainteresovan i za drugu dionicu autoputa Bar-Boljare

Bez autora
Jun 04 2017

Kineska kompanija China Road and Bridge Corporation zainteresovana je za realizaciju naredne dionice autoputa, od Mateševa do Andrijevice, kao i rekonstrukciju željezničke pruge od Bara prema Srbiji, ocijenjeno je na sastanku njenih i predstavnika crnogorske Vlade. Predstavnici izvođača radova na prioritetnoj dionici autoputa Bar - Boljare, kompanije CRBC su na sastanku sa crnogorskim ministrom saobraćaja i pomorstva, Osmanom Nurkovićem, organizovanom u okviru Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije u Macaou, saopštili da su zainteresovani i za druge projekte u Crnoj Gori. Potpredsjednik kompanije CRBC, Du Fei, kazao je da je zadovoljan ubrzavanjem radova na autoputu i stvaranjem potrebnih uslova za završetak projekta prema planiranoj dinamici.

CRBC zainteresovan i za drugu dionicu autoputa Bar-BoljareKineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) zainteresovana je za realizaciju naredne dionice autoputa, od Mateševa do Andrijevice, kao i rekonstrukciju željezničke pruge od Bara prema Srbiji, ocijenjeno je na sastanku njenih i predstavnika crnogorske Vlade.

Predstavnici izvođača radova na prioritetnoj dionici autoputa Bar - Boljare, kompanije CRBC su na sastanku sa crnogorskim ministrom saobraćaja i pomorstva, Osmanom Nurkovićem, organizovanom u okviru Foruma za infrastrukturu i građevinske investicije (IIICF) u Macaou, saopštili da su zainteresovani i za druge projekte u Crnoj Gori.

Potpredsjednik kompanije CRBC, Du Fei, kazao je da je zadovoljan ubrzavanjem radova na autoputu i stvaranjem potrebnih uslova za završetak projekta prema planiranoj dinamici.

Iz Ministarstva saopbraćaja i pomorstva je saopšteno da je Nurković apostrofirao i druge, ne manje značajne, projekte za koje očekuje da će CRBC dati konkretnu ponudu, a koji se odnose na izgradnju mosta Verige i obilaznice oko Tivta i Budve.

On je predstavnicima CRBC rekao da uspjeh na izgradnji prve dionice autoputa, od Smokovca do Mateševa, predstavlja najbolju preporuku za sve naredne projekte u Crnoj Gori i ovom dijelu Evrope.

Realizovana saradnja na projektima sa CRBC predstavlja, kako je ocijenjeno, i nastavak produbljivanja tradicionalno prijateljskih odnosa Crne Gore i Kine.

Nurković je na panelu u okviru Foruma predstavio potencijale Crne Gore u svim vidovima transporta. Na panelu su učestvovali i predstavnici Hrvatske, Avganistana i Filipina, vodećih svjetskih banaka i Ujedinjenih nacija.

"U ostvarenim kontaktima na panelu pokazano je interesovanje kompanije iz Šangaja za Luku Bar i izgradnju logističkog centra u njenoj blizini, koji bi opsluživao luku, željeznicu i autoput sa velikim količinama robe", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su saopštili da je Nurković u intervjuu televiziji Feniks iz Hong Konga ocijenio da kineske kompanije kvalitetno izvode radove u skladu sa evropskim standardima i ravnopravno konkurišu za poslove u Crnoj Gori sa evropskim firmama.

"Budući važni potencijalni projekti, na kojima se očekuje učešće kineskih kompanije, su nastavak gradnje autoputa Bar - Boljare, jadransko-jonska cesta i rekonstrukcija željezničkih pruga", zaključeno je tokom susreta crnogorske delegacije sa predstavnicima kineske privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik