Otplaćeno pola kredita za Sozinu

Bez autora
Jun 04 2017

Monteput i tokom ove godine bilježi rast prihoda od naplate putarine za tunel Sozinu. U ovoj godini naplaćeno je 3,5 miliona eura ili 10,5 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period. U Monteputu kažu da su otplatili polovinu iznosa kredita za izgradnju Sozine kod EBRD-a. Putarina će se, i nakon otplate kredita, plaćati, kao i za autoput jer je novac potreban za njihovo održavanje, kaže direktor Jonuz Mujević. Monteput i ove godine bilježi rast prihoda od naplate putarine za tunel Sozinu, koji u su 10,5% veći u odnosu na isti prošlogodišnji period. Povećan je i promet vozila, kažu u Monteputu. Monteput je 2016. prihodovio 8,8 miliona i taj novac su utrošili za održavanje tunala, otplatu kredita, poreze, a investirano je i u autoput.

Otplaćeno pola kredita za SozinuMonteput i tokom ove godine bilježi rast prihoda od naplate putarine za tunel Sozinu. U ovoj godini naplaćeno je 3,5 miliona eura ili 10,5% više u odnosu na isti prošlogodišnji period. U Monteputu kažu da su otplatili polovinu iznosa kredita za izgradnju Sozine kod EBRD-a.

Putarina će se, i nakon otplate kredita, plaćati, kao i za autoput jer je novac potreban za njihovo održavanje, kaže direktor Jonuz Mujević. Monteput i ove godine bilježi rast prihoda od naplate putarine za tunel Sozinu, koji u su 10,5% veći u odnosu na isti prošlogodišnji period. Povećan je i promet vozila, kažu u Monteputu.

Monteput je 2016. prihodovio 8,8 miliona i taj novac su utrošili za održavanje tunala, otplatu kredita, poreze, a investirano je i u autoput. Dobit od 1,7 miliona eura još nije raspoređena. Vlada je dobit iz 2015. uplatila sportskim klubovima, a isplaćivani su i bonusi zaposlenima u Monteputu.

Država se za izgradnju Sozine zadužila 41 milion, a otplaćeno je 21 milion.

Građani će i nakon otplate kredita, što je predviđeno za 2030., i dalje plaćati putarinu radi održavanja tunela Sozina.

Iz Montepta kažu da bi i izgradnja mosta Verige koji je na trasi Jadransko - jonske ceste takođe bila isplativa investicija koja bi riješila problem saobraćajnih gužvi tokom turističke sezone.

U Monteputu kažu da će, kada je riječ o izgradnji autoputa, sa izdavanjem odgovrajućih građevinskih dozvola biti ubrzana dinamika radova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik