Prijave za unapređenje inovativnosti

Bez autora
Jun 07 2017

Ministarstvo ekonomije je u cilju poboljšanja inovativnih sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji, danas objavilo drugi Javni poziv za učešće u Programu. Ukupan budžet za ovu godinu iznosu 30.000 eura a maksimalan iznos opravdanih troškova po preduzeću iznosi 3.500 eura bez PDV-a. Pravo učešća u Programu finansijske pomoći imaju mikro, mala i srednja privredna društva iz sektora prerađivačke industrije, registrovana u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, koja posluju najmanje 2 godine i to: u 100% privatnom vlasništvu; imaju sjedište na teritoriji Crne Gore; nisu imala gubitke u poslovanju u posljednje dvije finansijske godine; redovno izvršavaju obaveze plaćanja poreza i doprinosa; da za iste aktivnosti nijesu koristili sredstva finansijske pomoći iz budžeta ili donatorskih programa u prethodnom periodu.

Prijave za unapređenje inovativnostiMinistarstvo ekonomije je u cilju poboljšanja inovativnih sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji, danas objavilo drugi Javni poziv za učešće u Programu. Ukupan budžet za ovu godinu iznosu 30.000 eura a maksimalan iznos opravdanih troškova po preduzeću iznosi 3.500 eura bez PDV-a.

"Pravo učešća u Programu finansijske pomoći imaju mikro, mala i srednja privredna društva iz sektora prerađivačke industrije, registrovana u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, koja posluju najmanje 2 godine i to: u 100% privatnom vlasništvu; imaju sjedište na teritoriji Crne Gore; nisu imala gubitke u poslovanju u posljednje dvije finansijske godine; redovno izvršavaju obaveze plaćanja poreza i doprinosa; da za iste aktivnosti nijesu koristili sredstva finansijske pomoći iz budžeta ili donatorskih programa u prethodnom periodu", saopšteno je iz ministarstva.

Predviđeno je da preduzeće finansira komplente troškove eksternog konsultanta za realizaciju inovativne aktivnosti a nakon završetka procesa traži povraćaj u visini od maksimalno 50 odsto opravdanih troškova, odnosno do 3.500 eura bez poreza na dodatu vrijednost, dok preostalih 50 odsto troškova preduzeće pokriva iz sopstvenih izvora.

"Kroz pomenuti Program Ministarstvo ekonomije će odobriti finansijsku pomoć preduzećima za inovaciju proizvoda, poslovnog procesa, inovaciju u organizaciji i marketingu koja može uključivati sljedeće: izradu tehničke dokumentacije/rješenja za razvoj proizvoda, izradu i testiranje prototipa proizvoda, izradu alata i ICT i softverskih rješenja za razvoj novog i poboljšanje procesa proizvodnje/isporuke, razvoj novog ili poboljšanog metoda organizacije poslovanja, izradu tehničke dokumentacije za dizajn proizvoda kao i prototip dizajna u digitalnoj formi i izradu tehničkog ili softverskog rješenja za metod distribucije i formiranja cijena", navodi se u saopštenju.

Prijavna dokumentacija za učešće u Programu može se preuzeti u Ministarstvu ekonomije ili na veb stranici http://www.mek.gov.me/biblioteka/oglasi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik