Verski turizam jedna od razvojnih šansi Srbije

Bez autora
Jun 08 2017

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da Srbija ima potencijal za razvoj verskog turizma ali da treba poraditi na unapređenju infrastrukture i marketingu tih destinacija. On je, obraćajući se na konferenciji "Verski turizam i savremeno turističko tržište”, koja je održana na beogradskom Univerzitetu "Singidunum”, rekao da će država sa svoje strane promovisati i podržati verski turizam. Problem je loša infrastruktura. Postoje manastiri do kojih je teško stići, rekao je Ljajić i dodao da turističke agencije treba da imaju i ponudu verskog turizma, a da bi ciljna grupa trebalo prevashodno da budu turisti iz Rusije. Ministar je takođe istakao da bi, kada je reč o verskom turizmu, na regionalnom nivou bliže trebalo da sarađuju Srbija, Makedonija, Bugarska, Rumunija i Grčka i da razmotre šta zajedno mogu da ponude.

Verski turizam jedna od razvojnih šansi SrbijePotpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da Srbija ima potencijal za razvoj verskog turizma ali da treba poraditi na unapređenju infrastrukture i marketingu tih destinacija.

Ljajić je, obraćajući se na konferenciji "Verski turizam i savremeno turističko tržište”, koja je održana na beogradskom Univerzitetu "Singidunum”, rekao da će država sa svoje strane promovisati i podržati verski turizam.

"Problem je loša infrastruktura. Postoje manastiri do kojih je teško stići”, rekao je Ljajić i dodao da turističke agencije treba da imaju i ponudu verskog turizma, a da bi ciljna grupa trebalo prevashodno da budu turisti iz Rusije.

Ministar je takođe istakao da bi, kada je reč o verskom turizmu, na regionalnom nivou bliže trebalo da sarađuju Srbija, Makedonija, Bugarska, Rumunija i Grčka i da razmotre šta zajedno mogu da ponude.

O ovoj temi od interesa za sve verske zajednice u Srbiji govorili su i njihovi najviši predstavnici – poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar i reis Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.

Državni i verski predstavnici su zaključili da razvoj verskog turizma može imati dobre ekonomske efekte, kao i uticati na zbližavanje ljudi različitih vera i nacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik