Razvoj juga Srbije među prioritetima Vlade

Bez autora
Jun 11 2017

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je danas da će okosnica politike razvoja juga Srbije biti unapređenje zadrugarstva i profilisanje preduzeća koja će biti nosioci tog razvoja.Krkobabić je prilikom posete Vranju naglasio da će Vlada učiniti sve kako bi doprinela razvoju ovog dela Srbije, ocenivši da stanje u zadrugama nije sjajno. On je, podsetivši na to da je započeta afirmacija zadrugarstva u cilju ozdravljenja postojećih zadruga i formiranja novih, najavio da će se raditi na tome da na području Pčinjskog upravnog okruga, do Nove godine, bude osnovana najmanje jedna nova zadruga i revitalizovana jedna postojeća.

Razvoj juga Srbije među prioritetima VladeMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je danas da će okosnica politike razvoja juga Srbije biti unapređenje zadrugarstva i profilisanje preduzeća koja će biti nosioci tog razvoja.

Krkobabić je prilikom posete Vranju naglasio da će Vlada učiniti sve kako bi doprinela razvoju ovog dela Srbije, ocenivši da stanje u zadrugama nije sjajno.

On je, podsetivši na to da je započeta afirmacija zadrugarstva u cilju ozdravljenja postojećih zadruga i formiranja novih, najavio da će se raditi na tome da na području Pčinjskog upravnog okruga, do Nove godine, bude osnovana najmanje jedna nova zadruga i revitalizovana jedna postojeća.

Ministar je ocenio i da bez postojećih nosećih firmi priča o razvoju malih i srednjih preduzeća predstavlja populizam.
Krkobabić je danas boravio u Pčinjskom okrugu u okviru nastavka realizacije usvojenog programa finansijske podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije.

On je tom prilikom održao sastanak sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem, predstavnicima opština Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Vranjska Banja, Preševo, Trgovište i Surdulica, kojem su prisustvovali i predstavnici opštinskih službi zaduženih za poljoprivredu, predstavnici okružnog zadružnog saveza, kao i direktori zadruga iz Pčinjskog okruga.

Takođe, sastanku su prisustvovali i predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović i član Odbora za selo SANU Risto Kostov.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik