Država traži privatizacionog savetnika za PKB

Javni poziv za izbor privatizacionog savetnika u postupku privatizacije PKB-a objavljen je danas, a ponude se mogu dostavljati do 20. juna ove godine. Odluka o tome na koji način će država privatizovati Poljoprivrednu korporaciju Beograd, uskoro bi trebalo da bude poznata, jer je otvaranje ponuda zakazano za 22. jun 2017. godine. Privatizacioni savetnik, pišu, biće zadužen za pravnu i finansijsku analizu PKB Korporacije, izradu procene vrednosti, kao i analiza tržišta potencijalnih strateških i finansijskih investitora. Zatim, navode, za fazu implementacije u kojoj će se predstaviti predlog modela i metoda privatizacije PKB Korporacije, priprema prodajne dokumentacije, priprema "sobe s podacima", organizacija sastanaka rukovodstva PKB-a sa investitorima kao i izrada nacrta privatizacionog ugovora.

Država traži privatizacionog savetnika za PKBJavni poziv za izbor privatizacionog savetnika u postupku privatizacije PKB-a objavljen je danas, a ponude se mogu dostavljati do 20. juna ove godine, piše portal eKapija.

Odluka o tome na koji način će država privatizovati Poljoprivrednu korporaciju Beograd, uskoro bi trebalo da bude poznata, jer je otvaranje ponuda zakazano za 22. jun 2017. godine, navodi ovaj portal.

Privatizacioni savetnik, pišu, biće zadužen za pravnu i finansijsku analizu PKB Korporacije, izradu procene vrednosti, kao i analiza tržišta potencijalnih strateških i finansijskih investitora.

Zatim, navode, za fazu implementacije u kojoj će se predstaviti predlog modela i metoda privatizacije PKB Korporacije, priprema prodajne dokumentacije, priprema "sobe s podacima", organizacija sastanaka rukovodstva PKB-a sa investitorima kao i izrada nacrta privatizacionog ugovora.

Kako podsećaju, za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd interes je već iskazalo osam investitora.

Pisma o zainteresovanosti početkom 2017. godine poslale su kompanije Matijević i MK Grupa iz Srbije, Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dve kompanije iz Velike Britanije, jedna iz Kine i jedna iz Singapura, kao i jedan privrednik iz Kovina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik