Rekonstrukcija tvrđave Ram važna za turističku ponudu

Bez autora
Jun 17 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas radove na rekonstrukciji tvrđave Ram kod Velikog Gradišta, u koje je uloženo više od 1,1 milion evra. Ljajić je tom prilikom istakao da tvrđava Ram predstavlja značajan turistički potencijal ne samo Velikog Gradišta, već i ovog dela Srbije, ukazavši na činjenicu da 600 godina ništa nije učinjeno na njenoj obnovi, a da se sada rekonstruiše zahvaljujući Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju (TIKA). On je objasnio da su radovi počeli 2013. godine i da su uložena značajna sredstva koja će omogućiti da ova tvrđava bude mesto koje će obilaziti domaći i strani turisti. Potpredsednik Vlade je naveo da je cilj da se na taj način poveća i obogati turistička ponuda Velikog Gradišta, ali i nekoliko lokalnih samouprava, a pre svega Golupca i Požarevca.

Rekonstrukcija tvrđave Ram važna za turističku ponuduPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas radove na rekonstrukciji tvrđave Ram kod Velikog Gradišta, u koje je uloženo više od 1,1 milion evra.

Ljajić je tom prilikom istakao da tvrđava Ram predstavlja značajan turistički potencijal ne samo Velikog Gradišta, već i ovog dela Srbije, ukazavši na činjenicu da 600 godina ništa nije učinjeno na njenoj obnovi, a da se sada rekonstruiše zahvaljujući Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju (TIKA).

On je objasnio da su radovi počeli 2013. godine i da su uložena značajna sredstva koja će omogućiti da ova tvrđava bude mesto koje će obilaziti domaći i strani turisti.

Potpredsednik Vlade je naveo da je cilj da se na taj način poveća i obogati turistička ponuda Velikog Gradišta, ali i nekoliko lokalnih samouprava, a pre svega Golupca i Požarevca.

Prema njegovim rečima, cilj je da imamo kulturnu turističku rutu koju ćemo ponuditi domaćim i inostranim gostima, a koja će podrazumevati obilazak Viminacijuma, Ramske i Golubačke tvrđave.

Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič rekao je da je važno da se nastavlja izgradnja mostova saradnje između Srbije i Turske, i naveo da je agencija TIKA važan činilac u tome jer finansira mnoge projekte u Srbiji.

Ova tvrđava je posebno bitna za tursku istoriju i to je jedan od razloga zbog kojih je izabrana, rekao je Bilgič, dodajući da je reč o velikom projektu čiji je cilj unapređenje turističke ponude ovog regiona.

On je naveo da je Turska zadovoljna time što u ovom poslu može da pomogne, navodeći da je sledeći korak, nakon rekonstrukcije, dolazak još više turista iz Turske, ali i drugih zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik