Otvoren novi pogon fabrike konditorskih proizvoda "Nelly"

Bez autora
Jun 17 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas otvaranju novog pogona fabrike konditorskih proizvoda "Nelly" u Loznici, investicije vredne tri miliona evra, u kojoj je zaposleno 50 novih radnika. Vulin je, nakon obilaska proizvodnog pogona, istakao da će taj pogon, pored novih radnih mesta, povećati kapacitet fabrike za 80 odsto, i dodao da je ova kompanija primer preduzetništva, koji treba da slede mnogi u Srbiji. On je preneo da je Vlada Srbije ponosna na naše preduzetnike i da nastoji da radi što bolje kako bi im obezbedila mogućnost plasmana u inostranstvo, ali i dobre i predvidljive uslove za poslovanje u Srbiji. Ministar je ukazao na to da će se Vlada i ubuduće truditi da izjednači subvencije i pomoć od države kada su u pitanju domaći i strani proizvođači na našem prostoru.

Otvoren novi pogon fabrike konditorskih proizvoda "Nelly"Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas otvaranju novog pogona fabrike konditorskih proizvoda "Nelly" u Loznici, investicije vredne tri miliona evra, u kojoj je zaposleno 50 novih radnika.

Vulin je, nakon obilaska proizvodnog pogona, istakao da će taj pogon, pored novih radnih mesta, povećati kapacitet fabrike za 80 odsto, i dodao da je ova kompanija primer preduzetništva, koji treba da slede mnogi u Srbiji.

On je preneo da je Vlada Srbije ponosna na naše preduzetnike i da nastoji da radi što bolje kako bi im obezbedila mogućnost plasmana u inostranstvo, ali i dobre i predvidljive uslove za poslovanje u Srbiji.

Ministar je ukazao na to da će se Vlada i ubuduće truditi da izjednači subvencije i pomoć od države kada su u pitanju domaći i strani proizvođači na našem prostoru.

Direktor fabrike "Nelly" Mitar Obradović rekao je da je za ovu fabriku veoma značajan izvoz u Rusiju, i izrazio zadovoljstvo time što je Vlada potpisnica sporazuma o slobodnoj trgovini sa tom zemljom, kao i CEFTA sporazuma koji omogućava prodaju proizvoda bez carine sa zemljama u regionu.

Za nas je izvoz u Rusiju veoma važan, i ovim otvaranjem proširujemo asortiman na 40 vrsta čokolada i idemo napred, rekao je Obradović.

Fabrika konditorskih proizvoda "Nelly" osnovana je 2007. godine i danas svoje proizvode izvozi u 12 zemalja, među kojima i na tržište Rusije, Belorusije i Jermenije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik