EFT ne napušta Stanare

Bez autora
Jun 20 2017

Kompanija EFT saopštila je juče da nema namjeru da napušta "Stanare", ali da razmatra opciju dovođenja partnera kako bi oslobodili kapital za nove projekte u RS i zemlje regiona. Navode da, nakon godišnjeg remonta koji je obavljen u maju, elektrana radi u punom kapacitetu i isporučuje energiju po ugovoru, gdje je cjelokupna energija za narednih deset godina prodata po fiksnoj cijeni. Iz EFT-a ističu da je Vlada RS donijela odluku o smanjenju koncesione nadoknade za sve termoelektrane u Srpskoj sa 3,6 odsto na 0,5 odsto od ukupnog prihoda, ali da je zadržana nadoknada za korišćenje prirodnih resursa od 1,5 evra po proizvedenom megavat-času.

EFT ne napušta StanareKompanija EFT saopštila je juče da nema namjeru da napušta "Stanare", ali da razmatra opciju dovođenja partnera kako bi oslobodili kapital za nove projekte u RS i zemlje regiona.

Navode da, nakon godišnjeg remonta koji je obavljen u maju, elektrana radi u punom kapacitetu i isporučuje energiju po ugovoru, gdje je cjelokupna energija za narednih deset godina prodata po fiksnoj cijeni. Iz EFT-a ističu da je Vlada RS donijela odluku o smanjenju koncesione nadoknade za sve termoelektrane u Srpskoj sa 3,6 odsto na 0,5 odsto od ukupnog prihoda, ali da je zadržana nadoknada za korišćenje prirodnih resursa od 1,5 evra po proizvedenom megavat-času.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik