Mali i srednji biznis šansa za Cetinje

Bez autora
Jun 21 2017

Ekspanzijom sektora malog i srednjeg biznisa moguće je dodatno uticati na razvoj Cetinja i ostalih lokalnih tržišta, a time i crnogorske ekonomije u cjelini, kazao je glavni izvršni direktor CKB-a Pal Kovač na sastanku s gradonačelnikom Cetinja Aleksandrom Bogdanović. Kovač je podsjetio da na Cetinju aktivno posluje preko 250 malih i srednjih preduzeća, koji čine okosnicu privredne i uslužne ekonomije Prijestonice. On je istakao značaj ugovora o garanciji za podršku malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori u okviru Programa za razvoj preduzetništva i inovativnost na Zapadnom Balkanu, koje su potpisali EIF i CKB, a koji ima za cilj da pod povoljnim uslovima olakša finansiranje malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori.

Mali i srednji biznis šansa za CetinjeEkspanzijom sektora malog i srednjeg biznisa moguće je dodatno uticati na razvoj Cetinja i ostalih lokalnih tržišta, a time i crnogorske ekonomije u cjelini, kazao je glavni izvršni direktor CKB-a Pal Kovač na sastanku s gradonačelnikom Cetinja Aleksandrom Bogdanović.

Kovač je podsjetio da na Cetinju aktivno posluje preko 250 malih i srednjih preduzeća, koji čine okosnicu privredne i uslužne ekonomije Prijestonice.

On je istakao značaj ugovora o garanciji za podršku malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori u okviru Programa za razvoj preduzetništva i inovativnost na Zapadnom Balkanu, koje su potpisali EIF i CKB, a koji ima za cilj da pod povoljnim uslovima olakša finansiranje malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori.

“Vjerujem da uz adekvatnu finansijsku podršku Prijestonica Cetinje može dostići veći stepen konkurentnosti, još više valorizovati kulturno-istorijski potencijal, dodatno razvijati turističku privredu sa fokusom na kongresni i agroturizam, malu privredu, poljoprivredu, razvoj uslužnih djelatnosti, kao i regionalni biznis baziran na proizvodnji zdrave hrane.
Koncept preduzetništva može dodatno pokrenuti razvoj, inovirati i organizovati poslovanje preduzeća, a zahvaljujući zajedničkoj garanciji EIF-a i Evropske komisije, CKB je sada u mogućnosti da dopre do klijenata koji do sada nisu bili u mogućnosti da dalje razvijaju svoj biznis zbog otežanog pristupa finansijskim sredstvima, uključujući i klijente u ruralnim i udaljenim oblastima”, naglasio je Kovač.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović istakao je izuzetno važnu ulogu intenzive komunikacije i saradnje sa privrednim sektorom, naročito finansijskim institucijama, u procesu otvaranja novih radnih mjesta i revitalizaciji privrede Prijestonice Cetinje.

“Drago nam je da su brendovi kao što su CKB i OTP prisutni na Cetinju i da u našem gradu uspješno posluju preko 15 godina. To je samo još jedna potvrda da naš grad, uprkos teškim godinama globalne ekonomske i finansijske krize koje su iza nas, ima razvijen i stabilan sektor malog i srednjeg biznisa, ali i snažan razvojni potencijal. Kroz mjere fiskalne politike na lokalnom nivou, kreirali smo izuzetno atraktivan i prepoznat poslovni ambijent - kako na lokalnom, tako i na medjunarodnom nivou. Uspostavljanjem savremenog elektronskog modela upravljanja lokalnom administracijom, učinili smo naš sistem efikasnijim i pristupačnijim privrednicima. To nas ohrabruje da i u narednom periodu, zajedno sa našim partnerima u biznis zajednici, realizujemo investicije i biznis inicijative, koje će doprinijeti razvoju crnogorske Prijestonice", naglasio je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik