Vlada HNK donijela odluku o kupovini hotela Ero

Bez autora
Jun 21 2017

Saga o kupovini hotela Ero konačno dobija epilog. Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je na sjednici 21. juna Odluku o kupovini hotela „Ero“ za zajednički smještaj tijela i organa kantonalne uprave. Današnjom Odlukom ostvaren je jedan od prioritetnih ciljeva Vlade koji će doprinijeti efikasnijem radu i značajnom smanjenju troškova smještaja tijela i organa uprave, te građanima omogućiti da na jednom mjestu mogu dobiti sve potrebne usluge, navodi se u saopćenju Vlade FBiH. Informacija da Vlada HNK namjerava kupiti hotel „Ero" pojavila se u javnosti još prije godinu i po. Nakon pregovora, analiza i svih drugih aktivnosti, Upravni odbor Zavoda PIO/MIO donio je zaključak kojim je ovaj hotel Vladi HNK ponuđen po cijeni od 10,5 miliona KM, s isplatom u četiri kvartala, što je na koncu i prihvaćeno.

Vlada HNK donijela odluku o kupovini hotela EroSaga o kupovini hotela Ero konačno dobija epilog.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je na sjednici 21. juna Odluku o kupovini hotela „Ero“ za zajednički smještaj tijela i organa kantonalne uprave.

- Današnjom Odlukom ostvaren je jedan od prioritetnih ciljeva Vlade koji će doprinijeti efikasnijem radu i značajnom smanjenju troškova smještaja tijela i organa uprave, te građanima omogućiti da na jednom mjestu mogu dobiti sve potrebne usluge, navodi se u saopćenju Vlade FBiH.

Informacija da Vlada HNK namjerava kupiti hotel „Ero" pojavila se u javnosti još prije godinu i po. Nakon pregovora, analiza i svih drugih aktivnosti, Upravni odbor Zavoda PIO/MIO donio je zaključak kojim je ovaj hotel Vladi HNK ponuđen po cijeni od 10,5 miliona KM, s isplatom u četiri kvartala, što je na koncu i prihvaćeno.

U nekoliko navrata je odluka o kupovini „Ere" skidana s dnevnog reda sjednice Vlade HNK, a kao objašnjenje iznosilo se to da su neophodne dodatne konsultacije te da nema potrebe žuriti s odlukom.

U posljednje vrijeme u javnosti su se pojavile špekulacije o tome da se ”čeka na odgovor bošnjačkih predstavnika u vlasti”, koji ”još nisu dali zeleno svjetlo za završetak procedure”.

Vlada HNK za smještaj institucija HNK na godišnjem nivou izdvaja 1,2 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik