Završene poslednje deonice na autoputu od Kragujevca do Batočine

Bez autora
Jun 21 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su završene poslednje deonice na autoputu od Kragujevca do Batočine i da će već naredne nedelje biti puštene u saobraćaj.Mihajlović je istakla da će do kraja meseca biti završena deonica dužine četiri kilometra od petlje Žirovnica do Kragujevca, čime će biti izgrađeno ukupno 20 kilometara ovog puta. Preostalo je da uradimo i deo od Batočine do uključenja na autoput ka Nišu. Taj deo će biti završen sledeće godine, a trenutno je u toku izrada projekta, poručila je ona.

Završene poslednje deonice na autoputu od Kragujevca do BatočinePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su završene poslednje deonice na autoputu od Kragujevca do Batočine i da će već naredne nedelje biti puštene u saobraćaj.

Mihajlović je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), istakla da će do kraja meseca biti završena deonica dužine četiri kilometra od petlje Žirovnica do Kragujevca, čime će biti izgrađeno ukupno 20 kilometara ovog puta.

Preostalo je da uradimo i deo od Batočine do uključenja na autoput ka Nišu. Taj deo će biti završen sledeće godine, a trenutno je u toku izrada projekta, poručila je ona.

Mihajlović je najavila da će izgradnja Moravskog koridora, odnosno autoputa od Pojata do Preljine, početi u drugoj polovini 2018. godine, i dodala da će taj koridor povezati pola miliona ljudi koji gravitiraju ka ovom području.

Ona je rekla da je za ovaj projekat potrebno izmeniti postojeću plansku dokumentaciju, budući da je to područje bilo pogođeno poplavama 2014. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik