Američki investicijski fond HPS dao najbolju ponudu za Merkur

Bez autora
Jun 22 2017

Stečajna upraviteljica slovenskog Merkura Simona Goriup otvorila je u srijedu poboljšane ponudu za Merkur trgovinu, zdravu jezgru iz stečajne mase trgovca tehničkom robom. Potvrdila je je da je za Merkur najviše ponudio privatni investicijski fond HPS (ranije poznat kao Higbridge Principal Strategies). Detalji prodajnog postupka, uključujući postignute cijene, bit će poznati nakon što se s ugovorom o prodaji suglasi sud, koji nadzire stečaj. Investicijski fond HPS sa sjedištem u New Yorku i uredima širom svijeta, uključujući i London, odakle će kupiti Merkur trgovinu, upravlja sa 39 milijarde dolara imovine. Prema dostupnim podacima usmjeren je prvenstveno na ulaganja u Sjevernoj Americi i zapadnoj Europi, dok je u Sloveniji, prema neslužbenim informacijama surađivao s predstavnicima društva Elements Capital.

Američki investicijski fond HPS dao najbolju ponudu za MerkurStečajna upraviteljica slovenskog Merkura Simona Goriup otvorila je u srijedu poboljšane ponudu za Merkur trgovinu, zdravu jezgru iz stečajne mase trgovca tehničkom robom.

Potvrdila je je da je za Merkur najviše ponudio privatni investicijski fond HPS (ranije poznat kao Higbridge Principal Strategies). Detalji prodajnog postupka, uključujući postignute cijene, bit će poznati nakon što se s ugovorom o prodaji suglasi sud, koji nadzire stečaj, izvijestilo je ljubljansko Delo.

Investicijski fond HPS sa sjedištem u New Yorku i uredima širom svijeta, uključujući i London, odakle će kupiti Merkur trgovinu, upravlja sa 39 milijarde dolara imovine. Prema dostupnim podacima usmjeren je prvenstveno na ulaganja u Sjevernoj Americi i zapadnoj Europi, dok je u Sloveniji, prema neslužbenim informacijama surađivao s predstavnicima društva Elements Capital.

Fond HPS se, prema neslužbenim informacijama, natječe za kupnju trinaest trgovačkih centara, koje paralelno prodaje Heta, slaba banka bivše austrijske Hypo banke. Iako će ponude za trgovačke centre podnijeti isti ulagatelji, koji su se natjecali za Merkur trgovinu, očekuje se da su barem neki od njih zainteresirani za cijeli paket.

Interes za kupnju trgovačkih centara mogao bi tako nakon isteka prodaje Merkura posljedično biti slabiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik