Propao i peti pokušaj prodaje Prvog maja

Bez autora
Jun 22 2017

Stečajni upravnik kompanije Aha Mura Prvi maj Pirot Miroljub Dimitrijević proglasio je neuspelim i poslednji pokušaj prodaje fabrike u stečaju. Kako podseća, na peti oglas stigla je samo jedna ponuda u iznosu od 127 miliona dinara koju je dostavila Slobodna zona Pirot, a ponuđena cena daleko je niža od procenjene vrednosti koja iznosi 631 milion dinara. Dimitrijević navodi da je, budući da je ponuđena cena manja od 50% procenjene vrednosti imovine fabrike, tražio saglasnost Odbora poverilaca o eventualnoj prodaji, a da je samo jedan od petoro članova bio saglasan da se ova ponuda prihvati, dok se ostali nisu izjasnili. Zbog toga je stečajni upravnik i petu prodaju fabrike proglasio neuspešnom, a u narednom periodu doneće odluku o daljem načinu, uslovima i rokovima prodaje Aha Mure Prvi maj.

Propao i peti pokušaj prodaje Prvog majaStečajni upravnik kompanije Aha Mura Prvi maj Pirot Miroljub Dimitrijević proglasio je neuspelim i poslednji pokušaj prodaje fabrike u stečaju.

Kako podseća, na peti oglas stigla je samo jedna ponuda u iznosu od 127 miliona dinara koju je dostavila Slobodna zona Pirot, a ponuđena cena daleko je niža od procenjene vrednosti koja iznosi 631 milion dinara.

Dimitrijević navodi da je, budući da je ponuđena cena manja od 50% procenjene vrednosti imovine fabrike, tražio saglasnost Odbora poverilaca o eventualnoj prodaji, a da je samo jedan od petoro članova bio saglasan da se ova ponuda prihvati, dok se ostali nisu izjasnili. Zbog toga je stečajni upravnik i petu prodaju fabrike proglasio neuspešnom, a u narednom periodu doneće odluku o daljem načinu, uslovima i rokovima prodaje Aha Mure Prvi maj.

U saopštenju još dodaje da će Slobodna zona Pirot imati mogućnost da ponudi cenu koja je prihvatljiva za sve učesnike u postupku.

Stečaj u pirotskom preduzeću uveden je 25. juna 2015. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik