Pozlatio mu se biznis - leže čak milijarda

Bez autora
Jun 22 2017

Holivudska zvezda Džordž Kluni prodao je kompaniju za proizvodnju tekile Casamigos kojoj je bio suosnivač, objavio je poznati britanski proizvođač pića Diageo. Cena je prava sitnica - milijarda američkih dolara.Da ste nas pitali pre nekoliko godina imamo li kompaniju vrednu milijardu dolara, mislim da ne bismo potvrdno odgovorili, rekao je Kluni. To odražava poverenje Diagea u našu kompaniju i našeg povrenja u Diageo. Međutim mi ne odlazimo. I dalje ostajemo u velikoj meri deo Casamigosa. Počevši s pićem uveče, možda i dva, kazao je.

Pozlatio mu se biznis - leže čak milijardaHolivudska zvezda Džordž Kluni prodao je kompaniju za proizvodnju tekile Casamigos kojoj je bio suosnivač, objavio je poznati britanski proizvođač pića Diageo.

Cena je prava sitnica - milijarda američkih dolara.

"Da ste nas pitali pre nekoliko godina imamo li kompaniju vrednu milijardu dolara, mislim da ne bismo potvrdno odgovorili", rekao je Kluni, a prenose američki mediji.

"To odražava poverenje Diagea u našu kompaniju i našeg povrenja u Diageo. Međutim mi ne odlazimo. I dalje ostajemo u velikoj meri deo Casamigosa. Počevši s pićem uveče, možda i dva", kazao je.

Diageo, koji proizvodi i Johnnie Walker, Smirnoff i Guinnes, rekao je da je dogovorena cena 700 miliona dolara, s dodatkom 300 miliona koji će biti isplaćeni tokom deset godina u zavisnosti od prodaje.

Kluni je osnovao Casamigos, ili "kuću prijatelja" 2013. godine s prijateljem Randeom Gerberom, suprugom modela Sindi Kraford, čija je kuća za odmor pored kuće čuvenog glumca u Meksiku, kao i s poslovnim čovekom Majkom Meldmanom.

“Nakon toga to je postao "najbrže rastući super-premijum tekila brend u SAD", navodi Diageo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik