Federacija BiH se prodajom trezorskih zapisa zadužuje za 100 miliona KM

Bez autora
Jun 25 2017

Vlada FBiH je na sjednici održanoj prošle sedmice donijela odluku o zaduženju putem emisije trezorskih zapisa Federacije, u nominalnom iznosu do 100 miliona KM.Premijer Federacije BiH Fadil Novalić se na ovaj korak odlučio radi prikupljanja sredstava za finansiranje izdataka utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2017. godinu. Odluka je objavljena u Službenim novinama Federacije BiH, a prodaja trezorskih zapisa vršit će se putem aukcije na Sarajevskoj berzi (SASE) po metodi višestrukih cijena.

Federacija BiH se prodajom trezorskih zapisa zadužuje za 100 miliona KMVlada FBiH je na sjednici održanoj prošle sedmice donijela odluku o zaduženju putem emisije trezorskih zapisa Federacije, u nominalnom iznosu do 100 miliona KM.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić se na ovaj korak odlučio radi prikupljanja sredstava za finansiranje izdataka utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2017. godinu.

Odluka je objavljena u Službenim novinama Federacije BiH, a prodaja trezorskih zapisa vršit će se putem aukcije na Sarajevskoj berzi (SASE) po metodi višestrukih cijena.

Broj trezorskih zapisa je 10 hiljada, a nominalna vrijednost trezorskog zapisa je 10.000 KM. Datum aukcije utvrđivat će se javnim pozivom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik