Podsticanje najmlađih za sticanje znanja iz robotike

Bez autora
Jun 25 2017

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da ovo ministarstvo, u okviru programa za razvoj informacionog društva, podržava projekte iz nevladinog sektora koji omogućuju mladima da se upoznaju sa korisnom upotrebom novih tehnologija na zabavan način. Matić je istakla da se na taj način podstiče razvoj njihovih informatičkih veština i sticanje znanja iz oblasti programiranja i robotike. Ona je podsetila na to da Ministarstvo nadležno za telekomunikacija promoviše informatiku, programiranje i robotiku, uz temu bezbednosti na internetu, i u okviru programa IT karavan, koji je pokrenut prošle godine. Drugi IT karavan realizovali smo ove godine u 17 škola u Srbiji, pod sloganom „Pametno i bezbedno“, pri čemu su za učenike bile organizovane radionice robotike, podsetila je državni sekretar.

Podsticanje najmlađih za sticanje znanja iz robotikeDržavni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da ovo ministarstvo, u okviru programa za razvoj informacionog društva, podržava projekte iz nevladinog sektora koji omogućuju mladima da se upoznaju sa korisnom upotrebom novih tehnologija na zabavan način.

Matić je istakla da se na taj način podstiče razvoj njihovih informatičkih veština i sticanje znanja iz oblasti programiranja i robotike.

Ona je podsetila na to da Ministarstvo nadležno za telekomunikacija promoviše informatiku, programiranje i robotiku, uz temu bezbednosti na internetu, i u okviru programa IT karavan, koji je pokrenut prošle godine.

Drugi IT karavan realizovali smo ove godine u 17 škola u Srbiji, pod sloganom „Pametno i bezbedno“, pri čemu su za učenike bile organizovane radionice robotike, podsetila je državni sekretar.

Takođe, ona je dodala da je svakoj školi poklonjen edukativni set robota sa kojim će učestvovati na takmičenju, koje će biti organizovao u Petnici u oktobru.

Matić je istovremeno uputila čestitke pobedničkim ekipama takmičenja iz robotike „Kodigranje“ i pozdravila akciju Fondacije B92 – „Bitka za znanje“, na centralnoj svečanosti povodom finala te akcije u Naučno-tehnološkom parku Beograd, na kojoj su uručene nagrade mladim robotičarima i zahvalnice donatorima.

U akciji Fondacije B92 obezbeđena su sredstva za kupovinu 1.720 robota za 344 škole u Srbiji, organizovane su obuke za više od 500 nastavnika, kao i takmičarska liga za osnovce od 5. do 8. razreda.

U finalu je učestvovalo 30 timova sastavljenih od 120 učenika koji su u prethodnim fazama takmičenja postigli najbolje rezultate, dodaje se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik