Zagrebačka obala u funkciji najranije 2021. godine

Bez autora
Jun 25 2017

Realizacija projekta Zagrebačke obale nalazi se na novoj prekretnici, jer je Lučka uprava Rijeka nedavno raspisala natječaj za izbor konzultantske tvrtke, koja će u roku od 12 mjeseci pripremiti novi natječaj za izbor koncesionara, koji bi preuzeo novi kontejnerski terminal riječke luke. Rokovi se ponovo pomiču, pa je sada sasvim izvjesno da bi terminal mogao operativno biti u funkciji najranije 2021. i to pod uvjetom da se do tada izgradi i cesta D-403 i pripadajuća željeznička infrastruktura. Novi, drugi po redu natječaj za koncesionara, trebao bi biti i posljednji te tako dati konačni odgovor na pitanje postoji li interes renomiranih lučkih operatera ili brodara za ulaganje u opremanje terminala te njegov razvoj. Ukupno 8 poslovnih udruga prijavilo se za posao konzultanta, a u Lučkoj upravi navode kako zbog provođenja javne nabave po pravilima Svjetske banke, imena zainteresiranih tvrtki ne smiju otkrivati.

Zagrebačka obala u funkciji najranije 2021. godineRealizacija projekta Zagrebačke obale nalazi se na novoj prekretnici, jer je Lučka uprava Rijeka nedavno raspisala natječaj za izbor konzultantske tvrtke, koja će u roku od 12 mjeseci pripremiti novi natječaj za izbor koncesionara, koji bi preuzeo novi kontejnerski terminal riječke luke. Rokovi se ponovo pomiču, pa je sada sasvim izvjesno da bi terminal mogao operativno biti u funkciji najranije 2021. i to pod uvjetom da se do tada izgradi i cesta D-403 i pripadajuća željeznička infrastruktura.

Novi, drugi po redu natječaj za koncesionara, trebao bi biti i posljednji te tako dati konačni odgovor na pitanje postoji li interes renomiranih lučkih operatera ili brodara za ulaganje u opremanje terminala te njegov razvoj.

Kako piše Novi list, ukupno 8 poslovnih udruga prijavilo se za posao konzultanta, a u Lučkoj upravi navode kako zbog provođenja javne nabave po pravilima Svjetske banke, imena zainteresiranih tvrtki ne smiju otkrivati. Ipak dodaju kako vodeći partneri u poslovnim udrugama spadaju među renomirane europske konzultantske tvrtke, koje su poznate po poslovima planiranja i izgradnje te koncesijskih transakcija u lukama širom svijeta. Poziv za dostavu tehničke i financijske ponude bit će poslan na adrese 6 najbolje rangiranih poslovnih udruga, a konačni izbor najbolje ponude trebao bi biti poznat do rujna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik