Prva linija "Turskog toka" u martu 2018. godine

Bez autora
Jun 25 2017

Generalni direktor "Gasproma" Aleksej Miler izvestio je predsednika Rusije Vladimira Putina da će prva linija gasovoda "Turski tok" biti završena u martu 2018. godine, a druga u 2019. godini. Prva linija gasovoda bi trebalo da snabdeva gasom samo Tursku, dok će druga, ispod Crnog mora, dopremati ruski gas do južne i jugoistočne Evrope.Ovde sam da učestvujem u početku radova na izgradnji podvodnog dela gasovoda Turski tok, rekao je Putin u telefonskom razgovoru sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, a tokom boravka na brodu "Pioniring spirit" koji polaže cevi za gasovod u Crno more.

Prva linija "Turskog toka" u martu 2018. godineGeneralni direktor "Gasproma" Aleksej Miler izvestio je predsednika Rusije Vladimira Putina da će prva linija gasovoda "Turski tok" biti završena u martu 2018. godine, a druga u 2019. godini.

Prva linija gasovoda bi trebalo da snabdeva gasom samo Tursku, dok će druga, ispod Crnog mora, dopremati ruski gas do južne i jugoistočne Evrope, prenosi agencija Rojters.

"Ovde sam da učestvujem u početku radova na izgradnji podvodnog dela gasovoda Turski tok", rekao je Putin u telefonskom razgovoru sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, a tokom boravka na brodu "Pioniring spirit" koji polaže cevi za gasovod u Crno more.

Putin je dodao i da se Turska i Rusija moraju dogovoriti oko ulaznog punkta „Turskog toka".

"Izgradnja gasovoda i sve aktivnosti će biti realizovane uz strogo poštovanje najnaprednijih ekoloških standarda i propisa", rekao je Miler Putinu.

Kada je reč o tržištu Turske, Miler je rekao da je uočeno da raste tražnja za ruskim gasom, jer isporuke Rusije već imaju udeo od 53 odsto na tržištu Turske.

I u Evropi, kako je dodao, raste tražnja za ruskim gasom, a "Turski tok" će, kako kaže, obezbediti pouzdane isporuke svim potrošačima.

Izgradnja gasovoda "Turski tok" je krajem 2015. godine dovedena u pitanje zbog pogoršanja odnosa između Rusije i Turske nakon turskog obaranja ruskog vojnog aviona iznad Sirije.

Nakon Erdoganovog izvinjenja, došlo je do otopljavanja odnosa, a Putin je pružio podršku turskom predsedniku nakon neuspelog državnog udara u Turskoj jula 2016. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik