Najskuplji grad nalazi se u Africi, na kom mestu je Beograd?

Bez autora
Jun 25 2017

Prema rezultatima istraživanja kompanije Merser, Luanda, glavni grad Angole, najskuplji je grad na svetu. U istraživanju, u okviru kojeg su analizirani životni troškovi, učestvovalo je više od 200 gradova.Gradovi su rangirani na osnovu velikog broja različitih faktora, poput cene hrane, smeštaja, javnog prevoza, odeće i rekreativnih aktivnosti. Tako cena hamburgera u Luandi iznosi skoro 13 evra, dok u Londonu, na primer, hamburger košta samo pet evra.

Najskuplji grad nalazi se u Africi, na kom mestu je BG?Prema rezultatima istraživanja kompanije Merser, Luanda, glavni grad Angole, najskuplji je grad na svetu.

U istraživanju, u okviru kojeg su analizirani životni troškovi, učestvovalo je više od 200 gradova.

Gradovi su rangirani na osnovu velikog broja različitih faktora, poput cene hrane, smeštaja, javnog prevoza, odeće i rekreativnih aktivnosti.

Tako cena hamburgera u Luandi iznosi skoro 13 evra, dok u Londonu, na primer, hamburger košta samo pet evra.

Angola je jedan od najvećih izvoznika nafte na svetu. Od kraja građanskog rata 2002. godine, povećan je broj zaposlenih u međunarodnim kompanijama u ovoj zemlji, koji su spremni da plate mnogo kako bi živeli u bezbednom okruženju.

Prema istom istraživanju konsultantske firme Merser, Beograd se nalazi na 198. mestu, što je pet mesta niže u odnosu na 2016. godinu.

10 najskupljih gradova sveta:

1. Luanda
2. Hong Kong
3. Tokio
4. Cirih
5. Singapur
6. Seul
7. Ženeva
8. Šangaj
9. Njujork
10. Bern

10 najjeftinijh gradova sveta:

200. Minsk
201. Karači
202. Sarajevo
203. Monterej
204. Tbilisi
205. Blantajer
206. Windhuk
207. Skoplje
208. Biškek
209. Tunis

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik