Jedan od najvećih bh. proizvođača se povukao iz Konzuma

Bez autora
Jun 26 2017

Brčanski proizvođač jestivog ulja Bimal očito je odlučio da se povuče iz Konzuma jer posljednjih dana njihove proizvode nije bilo moguće pronaći u prodavnicama ovog trgovinskog lanca, bar kada je riječ o Sarajevu. S obzirom na to da odranije u većini Konzuma nema ulja Floriol, praktično su ostali samo Agrokorovi brendovi ulja Zvijezda i Dijamant. Bimal je najprodavanije ulje u BiH. Ova kompanija je jedan od najvećih prehrambenih proizvođača u zemlji i regionu, čiji su prihodi lani iznosili 193,4 miliona maraka. Ovo pokazuje u kolikim problemima se nalazi Konzum koji sve više gubi povjerenje dobavljača zbog nagomilanih dugova za koje još ne postoji jasan plan kada će biti isplaćeni. Iz Bimala nije odgovoreno na upit zbog čega njihovih proizvoda nema u Konzumu, koliki je dug hrvatskog lanca ni da li će se i pod kojim uslovima vratiti na police.

Jedan od najvećih bh. proizvođača se povukao iz KonzumaBrčanski proizvođač jestivog ulja Bimal očito je odlučio da se povuče iz Konzuma jer posljednjih dana njihove proizvode nije bilo moguće pronaći u prodavnicama ovog trgovinskog lanca, bar kada je riječ o Sarajevu - piše Biznisinfo.

S obzirom na to da odranije u većini Konzuma nema ulja Floriol, praktično su ostali samo Agrokorovi brendovi ulja Zvijezda i Dijamant. Bimal je najprodavanije ulje u BiH. Ova kompanija je jedan od najvećih prehrambenih proizvođača u zemlji i regionu, čiji su prihodi lani iznosili 193,4 miliona maraka.

Ovo pokazuje u kolikim problemima se nalazi Konzum koji sve više gubi povjerenje dobavljača zbog nagomilanih dugova za koje još ne postoji jasan plan kada će biti isplaćeni.

Iz Bimala nije odgovoreno na upit BiznisInfa zbog čega njihovih proizvoda nema u Konzumu, koliki je dug hrvatskog lanca ni da li će se i pod kojim uslovima vratiti na police.

Inače, u petak je u BiH boravio povjerenik hrvatske vlade u Agrokoru Ante Ramljak, koji je izjavio da će u narednom periodu fokus biti na situaciji u BiH, te najavio održavanje sastanka s bh. dobavljačima.

-Nije tajna, sad nam je prioritet da stabilizujemo situaciju na tržištu u BiH, s obzirom da tu – ne krijemo – imamo određenih problema prema dobavljačima. Sada kad smo uspjeli obezbijediti finansiranje na nivou 'Agrokor' grupe, što je zadnjih 30 dana bio moj prioritet, nekoliko narednih mjeseci ću više pažnje posvetiti i situaciji u BiH - rekao je Ramljak.

On je izrazio nadu da će biti pronađeno pozitivno rješenje za sve, “koje je već na vidiku”, o čemu će pravovremeno izvještavati javnost.

Ramljak je za iduću sedmicu najavio veliki sastanak sa dobavljačima u BiH - zaključuje Biznisinfo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik