Ruski milijarder kupio najveći britanski lanac zdrave hrane

Bez autora
Jun 26 2017

Ruski milijarder Mihail Fridman kupio je za 1,8 milijardi funti (2,0 milijardi evra) britanski lanac zdrave hrane „Holand & Baret” od matične kompanije Nejčers Baunti, koja je u vlasništvu američke firme Karlajl za upravljanje investicijama, saopštio je Fridmanov investicioni fond L1 Ritejl.„Holand & Baret” je veliki tržišni lider na zdravstvenom i velnes tržištu Ujedinjenog Kraljevstva s atraktivnim rastom pozicioniranja na drugim evropskim i međunarodnim tržištima, naveo je u saopštenju Stiven DiČarm, direktor kompanije LeterUan u čijem je sastavu investicioni fond L1 Ritejl.

Ruski milijarder kupio najveći britanski lanac zdrave hraneRuski milijarder Mihail Fridman kupio je za 1,8 milijardi funti (2,0 milijardi evra) britanski lanac zdrave hrane „Holand & Baret” od matične kompanije Nejčers Baunti, koja je u vlasništvu američke firme Karlajl za upravljanje investicijama, saopštio je Fridmanov investicioni fond L1 Ritejl.

„'Holand & Baret' je veliki tržišni lider na zdravstvenom i velnes tržištu Ujedinjenog Kraljevstva s atraktivnim rastom pozicioniranja na drugim evropskim i međunarodnim tržištima”, naveo je u saopštenju Stiven DiČarm, direktor kompanije LeterUan u čijem je sastavu investicioni fond L1 Ritejl.

„Holand & Baret” je najveći evropski lanac zdrave hrane sa više od 1.150 prodajnih mesta i sa oko 4.200 zaposlenih.

Grupa je osnovana 1870. godine a sedište joj je u Nanitonu u centralnoj Engleskoj. Njeni godišnji prihodi su lani premašili 610 miliona funti, javlja Frans pres, prenosi Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik