Belgijski investitori zainteresovani za projekte u Srbiji

Bez autora
Jun 27 2017

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i potpredsednik Vlade i ministar spoljnih i evropskih poslova Belgije Didije Rejnders, konstatovali su danas da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri i da ih dalje treba unapređivati. Dačić i Rejnders su na sastanku u Beogradu ocenili da postoji prostor za dalje unapređenje odnosa između dve zemlje, posebno kada su u pitanju ekonomska saradnja i povećanje trgovinske razmene. Dačić je istakao zadovoljstvo zbog posete Rejndersa i prilike da sa njim razmeni mišljenja o bilateralnim odnosima i mogućnostima za njihovo unapređenje.

Belgijski investitori zainteresovani za projekte u SrbijiVršilac dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i potpredsednik Vlade i ministar spoljnih i evropskih poslova Belgije Didije Rejnders, konstatovali su danas da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri i da ih dalje treba unapređivati.

Dačić i Rejnders su na sastanku u Beogradu ocenili da postoji prostor za dalje unapređenje odnosa između dve zemlje, posebno kada su u pitanju ekonomska saradnja i povećanje trgovinske razmene. 

Dačić je istakao zadovoljstvo zbog posete Rejndersa i prilike da sa njim razmeni mišljenja o bilateralnim odnosima i mogućnostima za njihovo unapređenje.

Trgovinska razmena je, kako je istakao Dačić, prošle godine bila na rekordnom nivou sa 560 miliona evra, što je rast od 20 odsto u odnosu na 2015.

Rejnders je izrazio želju da se dalje osnaži saradnja dveju zemalja, i dodao da je investicija kompanije "Deleze" bila efikasno ulaganje u Srbiju. On je ponovio podršku evropskim integracijama Srbije i istakao spremnost Belgije da nam na tom putu pomogne. Takođe, on je preneo zainteresovanost belgijskih investitora za učešće u velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik