Neto dobit Aerodroma "Nikola Tesla" veća šest odsto za pet meseci

Bez autora
Jun 27 2017

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd ostvario je u prvih pet meseci 2017. godine neto dobit od 1,07 milijardi dinara, što je za šest procenata više nego u istom periodu prošle godine. U posmatranom periodu je bruto dobit iznosila 1,32 milijarde dinara, i za 11 odsto je viša u odnosu na prvih pet meseci 2016. godine, saopšteno je danas sa Aerodroma. Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 3,53 milijarde dinara, što je povećanje od 9,0 posto na godišnjem nivou, a poslovni prihodi veći su 10 procenata. Porastao je i broj putnika za 9,0 procenata u odnosu na isti period lani. Usluge beogradskog aerodroma od januara do kraja maja koristilo je 1.805.125 putnika. Prevezeno je skoro osam hiljada tona robe i pošte, što je povećannje za 15 odsto. U junu očekujemo više od 500.000 putnikam, što je porast od čak 10 odsto. To će biti prvi jun ikada u kojem će beogradski aerodrom opslužiti više od pola miliona putnika, navode iz beogradske vazdušne luke.

Neto dobit Aerodroma "Nikola Tesla" veća šest odsto za pet meseciAerodrom "Nikola Tesla" Beograd ostvario je u prvih pet meseci 2017. godine neto dobit od 1,07 milijardi dinara, što je za šest procenata više nego u istom periodu prošle godine.

U posmatranom periodu je bruto dobit iznosila 1,32 milijarde dinara, i za 11 odsto je viša u odnosu na prvih pet meseci 2016. godine, saopšteno je danas sa Aerodroma.

Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 3,53 milijarde dinara, što je povećanje od 9,0 posto na godišnjem nivou, a poslovni prihodi veći su 10 procenata.

Porastao je i broj putnika za 9,0 procenata u odnosu na isti period lani.

Usluge beogradskog aerodroma od januara do kraja maja koristilo je 1.805.125 putnika.

Prevezeno je skoro osam hiljada tona robe i pošte, što je povećannje za 15 odsto.

- U junu očekujemo više od 500.000 putnikam, što je porast od čak 10 odsto. To će biti prvi jun ikada u kojem će beogradski aerodrom opslužiti više od pola miliona putnika - navode iz beogradske vazdušne luke.

Prema svim poslovnim pokazatelima, tekuća godina biće godina daljeg rasta i razvoja Aerodroma "Nikola Tesla", zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik