Stabilizacija Agrokora u BiH je u fokusu interesa izvanrednog povjerenika

Bez autora
Jun 27 2017

Potpredsjednica Vlade Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) izjavila kako će otpuštanja u Agrokoru biti izvršena po zakonu. Poručila je kako je u fokusu interesa izvanrednog upravitelja Agrokora Ante Ramljaka poslovanje ove tvrtke u Bosni i Hercegovini.Dalić je naglasila kako je Zakon o izvanrednoj upravi, u čijoj je izradi sudjelovala u nekoliko posljednjih mjeseci, stvorio institucionalni okvir kako bi se sačuvalo preko 35.000 radnih mjesta u Hrvatskoj i više od 50.000 radnih mjesta u regiji.

Stabilizacija Agrokora u BiH je u fokusu interesa izvanrednog povjerenikaPotpredsjednica Vlade Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) izjavila kako će otpuštanja u Agrokoru biti izvršena po zakonu.

Poručila je kako je u fokusu interesa izvanrednog upravitelja Agrokora Ante Ramljaka poslovanje ove tvrtke u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Dalić je naglasila kako je Zakon o izvanrednoj upravi, u čijoj je izradi sudjelovala u nekoliko posljednjih mjeseci, stvorio institucionalni okvir kako bi se sačuvalo preko 35.000 radnih mjesta u Hrvatskoj i više od 50.000 radnih mjesta u regiji.

Upozorila je kako su sustavu Agrokora prijetili stečaj i masovna otpuštanja te gašenje poslovanja u više od 50 tvrtki, koliko ih sustav Agrokor sačinjava u Hrvatskoj.

Ministrica je poručila kako je Zakonom o izvanrednoj upravi povećana efikasnost poslovanja poduzeća.

„Ako pritom dolazi do pojedinačnog gubitka radnih mjesta, tada je zadaća Uprave Agrokora da se prema tome odnosi na način sukladan zakonu definiran kolektivnim ugovorima“, poručila je ministrica istaknuvši kako je cilj sačuvati najveći broj zaposlenih u sustavu Agrokora.

Dalić je ponovila kako teret restrukturiranja Agrokora neće pasti na porezne obveznike u Republici Hrvatskoj, nego će se ti troškovi, kazala je, generirati iz samog sustava.

 „BiH je važan gospodarski partner Hrvatskoj. Nama su važni gospodarski odnosi i njihov razvoj sa BiH. Između ostaloga, stabiliziranje poslovanja Agrokora u Hrvatskoj ima svoje posljedice i na stabiliziranje Agrokorovih kompanija u regiji“, kazala je Dalić.

Poručila je kako je stabiliziranje Agrokorove tvrtke kćeri u BiH u fokusu interesa izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, nakon završetka prioriteta važnih za poslovanje Agrokorovog koncerna u Hrvatskoj.

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić je izjavila kako se precizan datum zajedničke sjednice Hrvatske i Vlade BiH još uvijek dogovara i kako će se dnevni red uskladiti u dogovoru između Vlade RH i Vijeća ministara BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik