Hrvatske investicije u BiH premašile milijardu eura

Bez autora
Jun 27 2017

Prošle godine je, prema podacima Hrvatske narodne banke, iznos direktnih kumulativnih ulaganja u Bosnu i Hercegovinu od 1993. godine premašio milijardu eura. Ovo se navodi u saopćenju Hrvatske gospodarske komore (HGK) u povodu održavanja Poslovnog foruma Udruge bosanskih Hrvata Prsten koji će se održati u Zagrebu 27. juna. Polovica od SDI realizirana je zadnjih 6 godina što pokazuje ne samo da se odnos intenzivirao, već da raste i ulagačko povjerenje, konstatira predsjednik HGK Luka Burilović. Kada je riječ o robnoj razmjeni, Burilović navodi da u gotovo pola hrvatskih županija BiH spada u prva tri najvažnija izvozna tržišta.

Hrvatske investicije u BiH premašile milijardu euraProšle godine je, prema podacima Hrvatske narodne banke, iznos direktnih kumulativnih ulaganja u Bosnu i Hercegovinu od 1993. godine premašio milijardu eura.

Ovo se navodi u saopćenju Hrvatske gospodarske komore (HGK) u povodu održavanja Poslovnog foruma Udruge bosanskih Hrvata Prsten koji će se održati u Zagrebu 27. juna.

- Polovica od SDI realizirana je zadnjih 6 godina što pokazuje ne samo da se odnos intenzivirao, već da raste i ulagačko povjerenje, konstatira predsjednik HGK Luka Burilović.

Kada je riječ o robnoj razmjeni, Burilović navodi da u gotovo pola hrvatskih županija BiH spada u prva tri najvažnija izvozna tržišta.

Ciljevi Poslovnog foruma su prepoznati ključne elemente za unapređivanje poticajne poduzetničke okoline, s naglaskom na Hrvatsku i BiH, upozoriti na slabosti zakonskih rješenja i posljedica na poslovanje, uputiti na mogućnosti unapređenja sistema, istaknuti mogući razvoj poslovnih poveznica između Hrvatske i BiH te predstaviti nova rješenja i zahtjeve na nivou ekonomske i druge politike, navodi priopćenje HGK, prenosi Lider.

Na skupu će uz govor ministrice privrede Martine Dalić i ministra rada Tomislava Ćorića predavanja održati profesor s Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić, profesor s Pravnog fakulteta Mladen Vedriš i savjetnik predsjednice RH Marko Jurčić. Na zanimljivu panelu sudjelovat će i predsjednik HGK Luka Burilović te poduzetnici Marko Pipunić (Žito Osijek), Svjetlan Stanić (Stanić grupa), Pavo Zubak (AZ grupa), mr. sc. Ante Mandić (IN2) te Krunoslav Kapetanović iz Vile Kapetanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik