Austrijske firme zainteresovane za Banju Guber

Bez autora
Jun 27 2017

Austrijske firme zainteresovane za ulaganje u Banju Guber u Srebrenici, rečeno je tokom sastanka načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičić i austrijskog ambasadora u BiH Martina Pamera. Ambasador Pamer najavio je da će u Srebrenicu za nekoliko dana doći delegacija potencijalnih austrijskih investitora i privrednika. Načelnik nam je objasnio koje su mogućnosti saradnje i potencijali koji postoje u ovoj opštini. Moj cilj je da povezujem investitore iz Austrije sa privrednicima u Srebrenici radi stvaranja bolje budućnosti, istakao je Pamer. Grujičić je kazao kako je upoznat da su neke austrijske firme zainteresovane za banju Guber.

Austrijske firme zainteresovane za Banju GuberAustrijske firme zainteresovane za ulaganje u Banju Guber u Srebrenici, rečeno je tokom sastanka načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičić i austrijskog ambasadora u BiH Martina Pamera.

Ambasador Pamer najavio je da će u Srebrenicu za nekoliko dana doći delegacija potencijalnih austrijskih investitora i privrednika.

"Načelnik nam je objasnio koje su mogućnosti saradnje i potencijali koji postoje u ovoj opštini. Moj cilj je da povezujem investitore iz Austrije sa privrednicima u Srebrenici radi stvaranja bolje budućnosti", istakao je Pamer.

Grujičić je kazao kako je upoznat da su neke austrijske firme zainteresovane za banju Guber."Nadam se ćemo naći načina da barem u nekom procentu počnemo da koristimo to prirodno dobro i da spriječimo da ljekovita voda i dalje otiče u kanalizaciju", rekao je Grujičić.

On kaže da mu je austrijski ambasador prenio da Austrija želi da pomogne ekonomski razvoj Srebrenice i da će za nekoliko dana delegacija privrednika i investitora iz te zemlje posjetiti opštinu kako bi sagledala mogućnosti saradnje.

"Treba da vidimo šta mi možemo da ponudimo austrijskim investitorima u oblasti prerade mlijeka i mesa, a šta oni mogu zauzvrat nama. Očekujem bolju i intenzivniju saradnju, a raduje me da je ambasador Pamer obećao da će lično preporučivati investitorima Srebrenicu kao mjesto gdje treba da ulažu", rekao je Grujičić. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik