Ode "Banat" upola cene

Bez autora
Jul 03 2017

Nekadašnja zgrada "Banata" u centru Kikinde, deo imovine firme "Banini trejd" u stečaju, kupljena je za svega 16,7 miliona dinara. Firma iz Kikinde SZTR "Mikron" izlicitirala je sa četiri miliona većom cenom od početne, pravo da postane vlasnik ove zgrade koja je pod zaštitom države. Javno nadmetanje raspisao je stečajni upravnik Radovan Savić, na osnovu rešenja o bankrotstvu i odobrenja Privrednog suda u Zrenjaninu. Uz "Mikron" za ovaj objekat površine 420 kvadratnih metara bio je zainteresovan i Geodetski biro "Stambolija" iz Zrenjanina. Odbor poverilaca je izabrao procenitelja iz Beograda koji je na osnovu tržišne vrednosti procenio vrednost nekretnina. Početna cena je 50 odsto od ukupne procenjene vrednosti oko 25 miliona dinara. Cena je možda mala, ali to su pravila, istakao je Radovan Savić, stečajni upravnik "Banini trejda". On ističe da je kupac upoznat sa tim da je zgrada pod zaštitom države, da ne sme da dira spoljašni izgled, a da je u listu nepokretnosti upisano da je zgrada spomenik kulture.

Ode "Banat" upola ceneNekadašnja zgrada "Banata" u centru Kikinde, deo imovine firme "Banini trejd" u stečaju, kupljena je za svega 16,7 miliona dinara. Firma iz Kikinde SZTR "Mikron" izlicitirala je sa četiri miliona većom cenom od početne, pravo da postane vlasnik ove zgrade koja je pod zaštitom države.

Javno nadmetanje raspisao je stečajni upravnik Radovan Savić, na osnovu rešenja o bankrotstvu i odobrenja Privrednog suda u Zrenjaninu. Uz "Mikron" za ovaj objekat površine 420 kvadratnih metara bio je zainteresovan i Geodetski biro "Stambolija" iz Zrenjanina.

- Odbor poverilaca je izabrao procenitelja iz Beograda koji je na osnovu tržišne vrednosti procenio vrednost nekretnina. Početna cena je 50 odsto od ukupne procenjene vrednosti oko 25 miliona dinara. Cena je možda mala, ali to su pravila - istakao je Radovan Savić, stečajni upravnik "Banini trejda".

On ističe da je kupac upoznat sa tim da je zgrada pod zaštitom države, da ne sme da dira spoljašni izgled, a da je u listu nepokretnosti upisano da je zgrada spomenik kulture.

Specijalizovano preduzeća za trgovinu i distribuciju "Banini trejd" u stečaju je od 27. aprila 2016. godine.

I zemlja propada

Osim zgrade prodat je i plac u Ulici Uglješe Terzin broj 2, u užem centru grada. Novi vlasnik placa je Zoran Maletin iz Padeja koji ga je kupio za 4,5 miliona dinara. Za zemljište površine 468 kvadratnih metra, čija je početna cena bila 1,8 miliona dinara, bila su zainteresovana tri kupca. Šestoro zainteresovanih nadmetalo se i za kupovinu pet automobila marke "škoda fabija" 2014. godišnje koje su dostigle cenu od tri miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik