EBRD odobrila kredit od 10 miliona evra Addiko banci za mala i srednja preduzeća

Bez autora
Jul 04 2017

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je sporazum sa Addiko bankom o odobravanju dugoročnog kredita u iznosu od 10 miliona evra za razvoj malih i srednjih preduzeća. Nik Teseiman, generalni direktor za finansijske institucije pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), je rekao da kredit koji je odobren Addiko banci a.d. Beograd predstavlja prvo finansiranje Addiko grupe, a nakon investiranja kapitala u kupovinu banke 2015. godine i EBRD planira da u narednim mesecima proširi saradnju sa Grupom i u drugim zemljama. EBRD je veoma zadovoljan što može da objavi svoju odluku o odobravanju ovog kredita Addiko banci u Srbiji. Cilj je da pomognemo razvoj malih i srednjih preduzeća i podržimo ih u njihovim poslovnim uspesima, što dodatno povećava ulogu i konkurentnost privatnog sektora koji može da postane glavni pokretač lokalne ekonomije za dalje investiranje u povoljnom poslovnom okruženju, rekao je Teseiman.

EBRD odobrila kredit od 10 miliona evra Addiko banci za mala i srednja preduzećaEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisala je sporazum  sa Addiko bankom o odobravanju dugoročnog kredita u iznosu od 10 miliona evra za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Nik Teseiman, generalni direktor za finansijske institucije pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), je rekao da kredit koji je odobren Addiko banci a.d. Beograd predstavlja prvo finansiranje Addiko grupe, a nakon investiranja kapitala u kupovinu banke 2015. godine i EBRD planira da u narednim mesecima proširi saradnju sa Grupom i u drugim zemljama.

" EBRD je veoma zadovoljan što može da objavi svoju odluku o odobravanju ovog kredita Addiko banci u Srbiji. Cilj je da pomognemo razvoj malih i srednjih preduzeća i podržimo ih u njihovim poslovnim uspesima, što dodatno povećava ulogu i konkurentnost privatnog sektora koji može da postane glavni pokretač lokalne ekonomije za dalje investiranje u povoljnom poslovnom okruženju", rekao je Teseiman.

„Veoma smo uzbuđeni zbog perspektive koju ova kreditna linija ima za Srbiju zato što će se plasiranje kredita izvršiti u regionu na kome je fokus našeg poslovanja ", rekao je Markus Krause, član Izvšnog odbora Addiko Group, direktor sektora za rizik.

"Addiko Grupa veruje da naši dobri finansijski rezultati u 2016. i 2017. godini čine solidnu osnovu za dalji rast svih poslovnih parametara, kako u Srbiji tako i na nivou Grupe. Verujemo da će ova kreditna linija pružiti značajne mogućnosti lokalnim preduzećima, a posvećeni smo tome da postanemo uspešni partneri u ovom zajedničkom poduhvatu sa EBRD-om ", rekao je Krause.

Ivan Radojčić, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank a.d. Beograd, podsetio je da je "Addiko Bank a.d. Beograd ima čist bilans stanja, što je dobra baza finansiranja i snažna kapitalna osnova koja pruža povoljnu poziciju za nastavak rasta poslovanja, naročito u segmentu rada sa stanovništvom, malih i srednjih preduzeća".

Najbolja ilustracija za to je naš poslovni rezultat u prvih pet meseci 2017. godine, kada smo ostvarili operativni profit od 4,8 miliona evra. Novi poslovni koncept Addiko Grupe "straightforward bankarstva" već je prihvaćen u Srbiji i širom regiona što pokazuje konstantni rast baze klijenata, tako da se banka veoma raduje daljem unapređenju ovog koncepta i podsticanju lokalnih poslovnih inicijativa, dodao je Radojčić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik