Od poreza 225 miliona eura

Bez autora
Jul 04 2017

Ukupna bruto naplata poreskih prihoda u drugom kvartalu ove godine iznosila je 224,8 miliona eura, što je za gotovo devet odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je Poreska uprava. Iznos naplaćenih poreskih prihoda je, kako su pojasnili, više od 11 miliona eura, odnosno 5,3 odsto, iznad plana za drugo tromjesečje 2017. godine. Intenzivni napori na suzbijanju sive ekonomije i sankcionisanju nelegalnog poslovanja odrazili su se na naplatu poreza na dodatu vrijednost, koja se posebno izdvaja u strukturi naplate i koja je iznosila oko 41 milion eura, odnosno 15 odsto ili pet miliona eura iznad ostvarenja u istom periodu prošle godine, saopštila je Poreska uprava. Naplata doprinosa za obavezno socijalno osiguranje iznosila je 117,8 miliona eura, što je 8,5 odsto iznad ostvarenja u drugom kvartalu 2016. godine.

Od poreza 225 miliona euraUkupna bruto naplata poreskih prihoda u drugom kvartalu ove godine iznosila je 224,8 miliona eura, što je za gotovo devet odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je Poreska uprava.

Iznos naplaćenih poreskih prihoda je, kako su pojasnili, više od 11 miliona eura, odnosno 5,3 odsto, iznad plana za drugo tromjesečje 2017. godine.

"Intenzivni napori na suzbijanju sive ekonomije i sankcionisanju nelegalnog poslovanja odrazili su se na naplatu poreza na dodatu vrijednost, koja se posebno izdvaja u strukturi naplate i koja je iznosila oko 41 milion eura, odnosno 15 odsto ili pet miliona eura iznad ostvarenja u istom periodu prošle godine", saopštila je Poreska uprava.

Naplata doprinosa za obavezno socijalno osiguranje iznosila je 117,8 miliona eura, što je 8,5 odsto iznad ostvarenja u drugom kvartalu 2016. godine.

"Treba pomenuti i da je u junu 2017. godine naplatni zadatak premašen za više od dva miliona eura, imajući u vidu da je naplata poreza i doprinosa u bruto iznosu bila 79,1 milion eura, što je ujedno i četiri miliona eura više nego u junu 2016. godine", navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik