Odlični fiskalni rezultati Srbije

Bez autora
Jul 04 2017

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom, koji je poručio da svi pokazatelji govore o stabilnom trendu rasta ekonomije Srbije. Džejms Ruf je na sastanku sa Aleksandrom Vučićem istakao da su fiskalni rezultati budžeta Srbije odlični.Šef Misije MMF-a je na sastanku, kojem su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Dušan Vujović, naveo da svi pokazatelji govore o stabilnom trendu rasta ekonomije Srbije, o čemu svedoči i veliki suficit ostvaren u prvih šest meseci tekuće godine.

Odlični fiskalni rezultati SrbijePredsednik Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom, koji je poručio da svi pokazatelji govore o stabilnom trendu rasta ekonomije Srbije.

Džejms Ruf je na sastanku sa Aleksandrom Vučićem istakao da su fiskalni rezultati budžeta Srbije odlični.

Šef Misije MMF-a je na sastanku, kojem su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Dušan Vujović, naveo da svi pokazatelji govore o stabilnom trendu rasta ekonomije Srbije, o čemu svedoči i veliki suficit ostvaren u prvih šest meseci tekuće godine.

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je i pored odličnih rezultata ostvarenih u prvoj polovini ove godine, kao i tokom celokupnog perioda trajanja aranžmana sa MMF-om, ipak, delimično nezadovoljan razvojem privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća.

Sagovornici su na sastanku razgovarali i o poslovanju "Elektroprivrede Srbije".

"'Elektroprivreda Srbije' je popravila svoje rezultate u maju i junu, ali proizvodnja uglja i struje i ukupno poslovanje EPS-a u budućnosti moraju biti neuporedivo bolji uz sprovođenje neophodnih reformi u samoj kompaniji", naglasio je Vučić.

Posebna tema razgovora bile su kompanije u okviru hemijskog kompleksa i pozitivni trendovi njihovog poslovanja kroz značajno smanjenje gubitaka i restrukturiranje kao pripremnih aktivnosti za privatizaciju.

Tokom susureta bilo je reči i o privatizaciji "Galenike" i raspisivanju međunarodnog tendera u najkraćem roku.

Vučić je još jednom naglasio da Srbija stoji čvrsto na putu ekonomskih reformi, stabilne privrede i poboljšanja životnog standarda građana.

O ovim temama predstavnici Fonda razgovarali su i sa članovima Odbora za finansije Skupštine Srbije. Džejms Ruf je na tom, inače prvom sastanku stručnjaka MMF-a i poslanika, istakao da je uloga MMF-a savetodavna, da podrži Vladu u sprovođenju reformi i uravnoteženju finansija.

Naglasio je da je od ključnog značaja da Srbija nastavi reforme, posebno u oblasti javne uprave, gde još nisu ostvareni očekivani rezultati i da jača privatni sektor kako bi rasla zaposlenost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik