Erste najbolja banka u Crnoj Gori

Bez autora
Jul 09 2017

Erste Bank Podgorica dobitnica je prestižnog priznanja „Najbolja banka u Crnoj Gori“ za 2017, koje dodjeljuje Euromoney, jedan od vodećih svjetskih finansijskih magazina u okviru svojih godišnjih Nagrada za izvrsnost (Awards for Excellence). Glavni izvršni direktor Erste banke, Aleksa Lukić, kazao je da je nagrada velika čast i potvrda da poslovanje razvijaju u dobrom pravcu. Naš cilj je da nastavimo da otvaramo nove mogućnosti za klijente i da stvaramo dugoročne veze sa zajednicom u kojoj poslujemo, rekao je Lukić kojem je nagrada uručena sinoć na ceremoniji u Londonu. Kako je saopšteno iz Erste Banke Podgorica, Erste Group Bank AG (Erste Grupa) je nagrađena priznanjem “Najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi” za 2017. godinu zbog kvalitetnog pozicioniranja koje joj omogućava da iskoristi prilike za rast i da predvodi talas digitalne revolucije u regionu.

Erste najbolja banka u Crnoj GoriErste Bank Podgorica dobitnica je prestižnog priznanja „Najbolja banka u Crnoj Gori“ za 2017, koje dodjeljuje Euromoney, jedan od vodećih svjetskih finansijskih magazina u okviru svojih godišnjih Nagrada za izvrsnost (Awards for Excellence).

Glavni izvršni direktor Erste banke, Aleksa Lukić, kazao je da je nagrada velika čast i potvrda da poslovanje razvijaju u dobrom pravcu.

"Naš cilj je da nastavimo da otvaramo nove mogućnosti za klijente i da stvaramo dugoročne veze sa zajednicom u kojoj poslujemo", rekao je Lukić kojem je nagrada uručena sinoć na ceremoniji u Londonu.

Kako je saopšteno iz Erste Banke Podgorica, Erste Group Bank AG (Erste Grupa) je nagrađena priznanjem “Najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi” za 2017. godinu zbog kvalitetnog pozicioniranja koje joj omogućava da iskoristi prilike za rast i da predvodi talas digitalne revolucije u regionu.

"Grupa je, osim u Crnoj Gori, osvojila priznanja Najbolja banka za 2017 i u Austriji i Češkoj Republici, dok je rumunska podružnica Grupe, Banca Comerciala Romana (BCR), proglašena “Najboljom bankom u transformaciji u centralnoj i istočnoj Evropi“", kaže se u saopštenju.

Izvršni direktor za poslovanje sa stanovništvom u Erste Group Bank, Peter Bosek, reako je da su počastvovani prestižnim priznanjima koje potvrđuje da je Erste Banka pouzdan partner klijentima i odgovoran subjekt koji doprinosi napretku u centralnoj i istočnoj Evropi.

"Istorijski smo se pozicionirali kao banka za srednju klasu i mala i srednja preduzeća. Nastavićemo da dajemo impuls prosperitetu u regionu i podržavamo inovacije. Naša digitalna platforma George biće prva prekogranična digitalna platforma u centralnoj i istočnoj Evropi i jedna od prvih u Evropi uopšte“, rekao je Bosek.

Kako se podsjeća, nagrada Euromoney dodjeljuje se bankama iz oko 100 država širom svijeta.

Žiri sastavljen od novinara analizira kvantitativne pokazatelje, a u obzir se uzimaju i nivo usluge koje banke pružaju klijentima, ekspertiza i inovativnost.

Saopšteno je da je Erste Grupa dobila priznanja i na nekim od svojih ključnih tržišta.

"Erste banka Austrija je proglašena “Najboljom bankom u Austriji”, kao lider u kreditiranju stanovništva i banka koja je uspješno uvela novi koncept uređenja filijala koristeći tehnologiju da unaprijedi savjetničke usluge", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Ceska sporitelna (Česka sporitelna) osvojila Euromoney nagradu za izvrsnost peti put u posljednjih devet godina kao najbolja banka u Češkoj Republici.

"Ove godine priznanje je dodijeljeno zbog proaktivnijeg pristupa u pružanju usluga klijentima. Erste banka je dobila priznanje “Najbolja banka u Crnoj Gori”, zahvaljujući ostvarenom rastu i profitabilnosti", pojašnjava se u saopštenju.

Kako se navodi, Rumunska Banca Comerciala Romana (BCR) proglašena je "Najboljom transformacijom banke u centralnoj i istočnoj Evropi" zahvaljujući kvalitetu upravljanja.

"BCR je vodeća banka u Rumuniji prema aktivi, a uslužuje preko 2,9 miliona klijenata. Vodeća je u Rumuniji prema tržišnom učešću u ukupnim kreditima i ukupnim depozitima", precizira se u saopštenju.

Erste Bank Group ima 47.100 zaposlenih koji uslužuju preko 16,2 miliona klijenata u Austriji, Češkoj Republici, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj i Srbiji.

Kako se podsjeća, Erste Grupa je u Crnoj Gori prisutna od 2009. godine posredstvom svoje podružnice Erste&Steiermärkische Bank d.d. koja je vlasnik 100 od akcija Erste Bank Podgorica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik