Euromoney Zabu proglasio najboljom bankom u Hrvatskoj

Bez autora
Jul 09 2017

Vodeća svjetska financijska publikacija Euromoney uručila je UniCreditu prestižne Nagrade za izvrsnost za ovu godinu. Imena dobitnika nagrada objavljena su na svečanoj večeri održanoj u četvrtak u Londonu. UniCreditu je pripalo pet nagrada, među kojima su nagrade za najbolju banku u Hrvatskoj, najbolju banku u Italiji, najbolju banku u upravljanju bogatstvom u srednjoj i istočnoj Europi te najbolju banku u transakcijskim uslugama u srednjoj i istočnoj Europi. Osim toga, glavni izvršni direktor UniCredita, Jean Pierre Mustier proglašen je Bankarom godine za 2017. Želio bih čestitati i zahvaliti svim kolegama, jer su svi u Grupi svojim radom pridonijeli ovim priznanjima koje smo osvojili. Dobiveno priznanje za Bankara godine posvećujem upravo njima. Zahvalan sam na naporima koje su naši timovi uložili u proteklih 12 mjeseci. Nastavit ćemo neumorno raditi na poticanju transformacije grupe, koju gradimo na svom jednostavnom uspješnom paneuropskom poslovnom modelu i snažnim konkurentnim prednostima koje će UniCredit učiniti najpopularnijom bankom gdjegod smo prisutni, poručio je J.P. Mustier.

Euromoney Zabu proglasio najboljom bankom u HrvatskojVodeća svjetska financijska publikacija Euromoney uručila je UniCreditu prestižne Nagrade za izvrsnost za ovu godinu. Imena dobitnika nagrada objavljena su na svečanoj večeri održanoj u četvrtak u Londonu. UniCreditu je pripalo pet nagrada, među kojima su nagrade za najbolju banku u Hrvatskoj, najbolju banku u Italiji, najbolju banku u upravljanju bogatstvom u srednjoj i istočnoj Europi te najbolju banku u transakcijskim uslugama u srednjoj i istočnoj Europi. Osim toga, glavni izvršni direktor UniCredita, Jean Pierre Mustier proglašen je Bankarom godine za 2017.

„Želio bih čestitati i zahvaliti svim kolegama, jer su svi u Grupi svojim radom pridonijeli ovim priznanjima koje smo osvojili. Dobiveno priznanje za Bankara godine posvećujem upravo njima. Zahvalan sam na naporima koje su naši timovi uložili u proteklih 12 mjeseci. Nastavit ćemo neumorno raditi na poticanju transformacije grupe, koju gradimo na svom jednostavnom uspješnom paneuropskom poslovnom modelu i snažnim konkurentnim prednostima koje će UniCredit učiniti najpopularnijom bankom gdjegod smo prisutni“, poručio je J.P. Mustier.

„Jean Pierre Mustier imenovan je na ovu poziciju prije gotovo godinu dana, a već je daleko odmakao na putu transformacije UniCredita, talijanske banke suočene s poteškoćama, u europsku banku s pozitivnom budućnošću. Među njegova postignuća ubrajanju se uspješno dovršenje izdanja prava vrijednog 13 milijardi eura, rješavanje sporednih i neprihodujućih imovina i djelatnosti u pravo vrijeme i po pravoj cijeni te nepokolebljivo držanje prethodno dogovorene strategije. Međutim, njegovo najvažnije postignuće možda se sastoji u činjenici da je priča o UniCreditu priča o upravljačkom timu na čelu s pragmatičnim i odlučnim glavnim direktorom koji čvrsto stoji s obje noge na zemlji i koji je nekoć problematičnoj instituciji uspio vratiti osjećaj ponosa i svrhe. Čini se prikladnim postaviti pitanje: je li ikad ijedan glavni izvršni direktor neke banke postigao toliko u svojoj prvoj godini?“, stoji u izjavi Euromoneya o nagradi za Bankara godine 2017.

U ime Zagrebačke banke nagradu su primili predsjednik Uprave Miljenko Živaljić te zamjenik predsjednika Uprave i general manager Claudio Cesario.

"Čast nam je primiti ovakvo priznanje te se zahvaljujem svim zaposlenicima koji su predanim radom tome doprinijeli. Usmjereni smo na transformaciju poslovanja Banke, uvođenje novih tehnologija i nuđenje optimalnih rješenja  za naše klijente. Uvjeren sam da ćemo osigurati kontinuitet dobrih poslovnih rezultata i ostvarenje planiranih ciljeva i u narednom razdoblju", kazao je Miljenko Živaljić komentirajući nagradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik