Prijedlog za ukidanje takse za pokretanje prvog biznisa

Bez autora
Jul 12 2017

Uprava grada Banjaluka odlučila je da ukine administrativnu taksu od 30 KM za otvaranje prve preduzetničke radnje, i taj prijedlog će se pred odbornicima gradske Skupštine naći na idućoj sjednici, zakazanoj za četvrtak, 20. jula.Iako će grad ukidanjem administrativne takse za otvaranje prve preduzetničke radnje ostati bez godišnjeg prihoda od najmanje 25.000 KM, na prijedlog gradonačelnika Igora Radojičića odlučeno je da ta taksa bude ukinuta da bi se početnicima u biznisu olakšali prvi koraci na putu do poslovnog uspjeha, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Prijedlog za ukidanje takse za pokretanje prvog biznisaUprava grada Banjaluka odlučila je da ukine administrativnu taksu od 30 KM za otvaranje prve preduzetničke radnje, i taj prijedlog će se pred odbornicima gradske Skupštine naći na idućoj sjednici, zakazanoj za četvrtak, 20. jula.

Iako će grad ukidanjem administrativne takse za otvaranje prve preduzetničke radnje ostati bez godišnjeg prihoda od najmanje 25.000 KM, na prijedlog gradonačelnika Igora Radojičića odlučeno je da ta taksa bude ukinuta da bi se početnicima u biznisu olakšali prvi koraci na putu do poslovnog uspjeha, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Administrativnu taksu za otvaranje radnje plaćali su svi preduzetnici, bez obzira na to da li im je to prva radnja ili ne.

Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović rekla je da će se ovaj prijedlog naći pred odbornicima Skupštine grada na sjednici 20. jula.

Ona je navela da će od plaćanja ove takse biti oslobođena sva fizička lica koja se prvi put obraćaju Gradskoj upravi sa zahtjevom za izdavanje rješenja za registraciju preduzetničke djelatnosti.

"Ovom mjerom želimo da, makar simbolično, olakšamo poslovanje budućim preduzetnicima koji pokreću prvi posao", istakla je Pavlovićeva, dodajući da je ova mjera proistekla iz tekućeg projekta poboljšanja poslovnog okruženja i konkurentnosti.

Kao jedna od mjera za podsticanje poslovnih aktivnosti na području grada, odnedavno su pojednostavljene i procedure za pokretanje biznisa. Zahvaljujući ovim mjerama, vrijeme za registraciju preduzetničkih radnji skraćeno je na period od tri dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik