Podrška EIB ekonomskom jačanju Srbije

Bez autora
Jul 12 2017

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas na Samitu zemalja zapadnog Balkana, koji se održava u Trstu, sa delegacijom Evropske investicione banke, koju je predvodio potpredsednik te finansijske institucije za Srbiju Dario Skanapieko. Tokom razgovora je istaknuto da Evropska investiciona banka (EIB) podržava strateški cilj Srbije da se priključi Evropskoj uniji i da je spremna da obezbedi neophodna sredstva za podsticanje ekonomskog rasta i produktivnosti, posebno se fokusirajući na infrastrukturne i razvojne projekte. Brnabić je istakla važnost dobre saradnje sa EIB-om, posebno za infrastrukturne projekte, kako za one koji su aktuelni, tako i one koji treba da budu pokrenuti, navodeći kao primer četiri klinička centra u Srbiji. Ona je ukazala na značaj naučno-tehnološkog parka u Beogradu, koji okuplja inovativne i start-ap kompanije, posebno naglasivši skori završetak Studentskog-kreativnog centra u Nišu, što se očekuje na jesen.

Podrška EIB ekonomskom jačanju SrbijePredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas na Samitu zemalja zapadnog Balkana, koji se održava u Trstu, sa delegacijom Evropske investicione banke, koju je predvodio potpredsednik te finansijske institucije za Srbiju Dario Skanapieko.

Tokom razgovora je istaknuto da Evropska investiciona banka (EIB) podržava strateški cilj Srbije da se priključi Evropskoj uniji i da je spremna da obezbedi neophodna sredstva za podsticanje ekonomskog rasta i produktivnosti, posebno se fokusirajući na infrastrukturne i razvojne projekte.

Brnabić je istakla važnost dobre saradnje sa EIB-om, posebno za infrastrukturne projekte, kako za one koji su aktuelni, tako i one koji treba da budu pokrenuti, navodeći kao primer četiri klinička centra u Srbiji. 

Ona je ukazala na značaj naučno-tehnološkog parka u Beogradu, koji okuplja inovativne i start-ap kompanije, posebno naglasivši skori završetak Studentskog-kreativnog centra u Nišu, što se očekuje na jesen. 

Prema njenim rečima, jedan od prioriteta Vlade Srbije usmeren je na pokretanje preduzetništva i osnaživanje start-ap zajednice. 

Delegaciju Vlade Srbije, pored Brnabić, čine i potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar finansija Dušan Vujović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik