Svetska banka pohvalila program reformi Vlade Srbije

Bez autora
Jul 12 2017

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Svetske banke, koju su predvodili regionalni potpredsednik za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler i novi direktor te banke za Srbiju i zapadni Balkan Linda van Gelder.Brnabić, koja u Trstu učestvuje na Samitu zemalja zapadnog Balkana, istakla je da su njeni sagovornici pohvalili program reformi koje Vlada Srbije sprovodi i istakli važnost daljeg napretka Srbije na putu ka članstvu u EU. Ona je ukazala na uspeh koji je prethodna Vlada postigla u fiskalnoj stabilizaciji zemlje, i istovremeno naglasila da ubrzanje ekonomskog rasta ostaje prioritet Vlade Srbije.

Svetska banka pohvalila program reformi Vlade SrbijePredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Svetske banke, koju su predvodili regionalni potpredsednik za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler i novi direktor te banke za Srbiju i zapadni Balkan Linda van Gelder.

Brnabić, koja u Trstu učestvuje na Samitu zemalja zapadnog Balkana, istakla je da su njeni sagovornici pohvalili program reformi koje Vlada Srbije sprovodi i istakli važnost daljeg napretka Srbije na putu ka članstvu u EU.

Ona je ukazala na uspeh koji je prethodna Vlada postigla u fiskalnoj stabilizaciji zemlje, i istovremeno naglasila da ubrzanje ekonomskog rasta ostaje prioritet Vlade Srbije. 

Premijerka je istakla da je Srbija posvećena sprovođenju neophodnih reformi, kao što je reforma državne uprave i javne administracije, gde je naša zemlja imala snažnu podršku Svetske banke.

Brnabić je podvukla da je zajednički rad svih ministara na unapređenju poslovnog okruženja veoma važan, i dodala da Srbija ostaje tome posvećena.

Predsednica Vlade je, ukazavši na to da je ostvareni napredak Srbije na "Duing biznis listi" Svetske banke jedan od zajedničkih rezultata, ponovila da će sa svojim timom nastaviti da radi na tome, jer je to snažan podsticaj za investicije, pri čemu je jačanje privatnog sektora takođe izuzetno važno.

Predstavnici Svetske banke obavestili su Brnabić o tome da su spremni da finansiraju projekte koji se odnose na delovanje u slučajevima proglašenja vanredne situacije.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar finansija Dušan Vujović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik