Spremnost za proširenje saradnje sa UAE

Bez autora
Jul 13 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Džumom Rašidom Al Daherijem, koji mu je tom prilikom čestitao na imenovanju za ministra. Đorđević je istakao spremnost za dalje unapređenje saradnje dveju zemalja u svim oblastima, uz želju da se izuzetno uspešna saradnja ostvarena u oblasti odbrane proširi i na oblast rada, zapošljavanja i socijalnih pitanja. Sagovornici su konstatovali da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u navedenim oblastima, imajući u vidu činjenicu da veliki broj državljana Srbije radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da Srbija beleži stalni rast poseta državljana Emirata. Ambasador Al Daheri je ukazao na činjenicu da su za oblast rada i socijalnih pitanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nadležna dva ministarstva i da je uveren u spremnost i želju ministara da se u budućnosti uspostavi kvalitetna i dugoročna saradnja, na obostranu korist.

Spremnost za proširenje saradnje sa UAEMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Džumom Rašidom Al Daherijem, koji mu je tom prilikom čestitao na imenovanju za ministra.

Đorđević je istakao spremnost za dalje unapređenje saradnje dveju zemalja u svim oblastima, uz želju da se izuzetno uspešna saradnja ostvarena u oblasti odbrane proširi i na oblast rada, zapošljavanja i socijalnih pitanja.

Sagovornici su konstatovali da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u navedenim oblastima, imajući u vidu činjenicu da veliki broj državljana Srbije radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da Srbija beleži stalni rast poseta državljana Emirata.

Ambasador Al Daheri je ukazao na činjenicu da su za oblast rada i socijalnih pitanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nadležna dva ministarstva i da je uveren u spremnost i želju ministara da se u budućnosti uspostavi kvalitetna i dugoročna saradnja, na obostranu korist.

Đorđević je naglasio da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja već priprema predloge projekata, koje bi Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati zajedno realizovali u cilju podrške ustanovama socijalne zaštite i ugroženim kategorijama.

U tom smislu, ministar za rad je preko ambasadora Al Daherija uputio poziv nadležnim ministrima u Emiratima – ministru za ljudske resurse i emiratizaciju Sakr Gobašu i ministru za razvoj zajednice Najli bint Muhamed Al Avar da posete Srbiju.

Ove posete, naglasio je ministar za rad, mogu biti od ključnog značaja za unapređenje saradnje u navedenim oblastima od značaja za obe zemlje.

Ambasador UAE je izrazio interesovanje za sprovođenje zajedničkih projekata, od kojih će koristi imati dva prijateljska naroda.

Kao oblasti od izuzetnog značaja za buduću saradnju, Đorđević je takođe naveo oblasti socijalnog osiguranja i finansijske kontrole.

Dve strane su postigle saglasnost da su uspostavljeni prijateljski odnosi između dve zemlje, čemu u prilog idu redovni susreti na najvišem nivou između predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i princa prestolonaslednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana, odlična osnova za proširenje sveukupne bilateralne saradnje dveju zemalja, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik