Čajetina nije postupila po uputstvima za gradnju gondole

Bez autora
Jul 13 2017

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da Opština Čajetina ni iz trećeg pokušaja nije podnela ispravnu dokumentaciju neophodnu za izdavanje građevinske dozvole za prvu fazu izgradnje gondole na Zlatiboru.Povodom saopštenja Opštine Čajetina da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ponovo odbilo da izda građevinsku dozvolu za panoramsku gondolu na Zlatiboru zbog tehničkih propusta, Ministarstvo još jednom podseća rukovodstvo Čajetine da je zakon jednak za sve.

Čajetina nije postupila po uputstvima za gradnju gondoleMinistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da Opština Čajetina ni iz trećeg pokušaja nije podnela ispravnu dokumentaciju neophodnu za izdavanje građevinske dozvole za prvu fazu izgradnje gondole na Zlatiboru.

Povodom saopštenja Opštine Čajetina da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ponovo odbilo da izda građevinsku dozvolu za panoramsku gondolu na Zlatiboru zbog tehničkih propusta, Ministarstvo još jednom podseća rukovodstvo Čajetine da je zakon jednak za sve.

Građevinsku dozvolu za gradnju gondole Čajetina će dobiti u najkraćem mogućem roku, čim podnese svu potrebnu, zakonom propisanu dokumentaciju.

Srbija ima moderan i reformisan sistem izdavanja građevinskih dozvola, u kojem broj dozvola raste iz meseca u mesec, a od Opštine Čajetina se ne traži ništa više i ništa manje od onoga što zakon traži svim drugim investitorima u Srbiji.

Ministarstvo je, pre podnošenja zahteva, pregledalo dokumentaciju za izdavanje dozvole i dalo precizne instrukcije šta je potrebno izmeniti kako bi se ispunili svi zakonski uslovi da zahtev bude pozitivno rešen.

Kako lokalna vlast nije izvršila tražene izmene u dokumentaciji, zahtev je morao biti odbijen, ali Ministarstvo ostaje na raspolaganju opštini kako bi što pre, na zakonom predviđen način, pribavila građevinsku dozvolu za ovaj projekat.

Opština Čajetina podnela je 4. jula novi, treći po redu, zahtev za izdavanje građevinske dozvole za prvu fazu izgradnje gondole, koja obuhvata izgradnju krajnje stanice Tornik, koji je odbačen kao nepotpun.

Specifičnost poslednjeg zahteva i tehničke dokumentacije je da se sve primedbe Ministarstva, a bilo ih je ukupno devet, odnose na delove tehničke dokumentacije koju izrađuju projektanti i vršioci tehničke kontrole.

Pre ovog zahteva, Opština Čajetina podnela je dva zahteva za izdavanje građevinske dozvole za prvu fazu gradnje gondole, i to 8. februara i 9. maja 2017. godine.

Ministarstvo podseća na to da podržava izgradnju gondole od samog početka jer će tim projektom jedna od najlepših planina u Srbiji postati još atraktivnija za turiste, a zlatiborski kraj će moći da se ekonomski još brže razvija.

Ovakav stav smo pokazali i na delu, omogućavajući Opštini Čajetina da projekat realizuje u više faza, pružanjem stručne podrške investitoru u procesu pribavljanja dokumentacije i izdavanjem lokacijskih uslova u roku višestruko kraćem od zakonskog, ističe se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik