Kina izgradila solarni panel u obliku džinovskog pande

Bez autora
Jul 13 2017

U kineskom gradu Datong dizajneri su rešili da se malo našale, a pritom spoje lepo i korisno i napravili su ogroman solarni panel u obliku džinovskog pande.Solarni panel nazvan je elektrana Panda i procenjuje se da će u narednih 25 godina moći da proizvede 3,2 milijarde kilovat sati solarne energije. Prva faza projekta završena je 30. juna i već se pomoću panela deo severozapadne Kine snabdeva strujom, a u planu je da se do kraja godine izgradi još jedan ovakav panda.

Kina izgradila solarni panel u obliku džinovskog pandeU kineskom gradu Datong dizajneri su rešili da se malo našale, a pritom spoje lepo i korisno i napravili su ogroman solarni panel u obliku džinovskog pande.

Solarni panel nazvan je elektrana Panda i procenjuje se da će u narednih 25 godina moći da proizvede 3,2 milijarde kilovat sati solarne energije, prenosi „Independent“.

Prva faza projekta završena je 30. juna i već se pomoću panela deo severozapadne Kine snabdeva strujom, a u planu je da se do kraja godine izgradi još jedan ovakav panda.

Obzirom na količinu struje koja će moći da se proizvede ovim putem, procenjuje se da će biti izbegnuto korišćenje milion tona uglja i samim tim smanjiti emisija ugljenika za 2,74 miliona tona.

Ovaj projekat je deo inicijative da se mladim ljudima u Kini podigne svet o korišćenju čiste struje.

Građani Kine se nadaju da će u narednih pet godina još nekoliko ovakvih panela biti izgrađeno širom njihove države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik