Trgovac iz Banjaluke prošle godine zaradio 6,8 miliona maraka

Bez autora
Jul 17 2017

Rekordnu zaradu u Republici Srpskoj, od čak 6,79 miliona KM, u prošloj godini ostvario je jedan Banjalučanin baveći se trgovinom. Prema podacima Poreske uprave RS najveće prihode u prošloj godini obveznici su ostvarili od samostalne djelatnosti, od kapitala i po osnovu ličnih primanja u bankarskim organizacijama.Među deset obveznika sa najunosnijim primanjima, čak sedam ih je iz Banjaluke, dva iz Laktaša i jedan iz Bijeljine. Drugi na listi je takođe Banjalučanin koji je od „kapitalnih dobitaka“ ostvario dohodak od 1,6 miliona KM.

Trgovac iz Banjaluke prošle godine zaradio 6,8 miliona marakaRekordnu zaradu u Republici Srpskoj, od čak 6,79 miliona KM, u prošloj godini ostvario je jedan Banjalučanin baveći se trgovinom, otkriva portal Capital.

Prema podacima Poreske uprave RS najveće prihode u prošloj godini obveznici su ostvarili od samostalne djelatnosti, od kapitala i po osnovu ličnih primanja u bankarskim organizacijama.

Među deset obveznika sa najunosnijim primanjima, čak sedam ih je iz Banjaluke, dva iz Laktaša i jedan iz Bijeljine.

Drugi na listi je takođe Banjalučanin koji je od „kapitalnih dobitaka“ ostvario dohodak od 1,6 miliona KM.

Slijede ga dva Banjalučanina sa po 1,5 miliona KM koji su taj dohodak ostvarili od samostalne djelatnosti, a zatim još jedan Banjalučanin koji je lani inkasirao 1,07 miliona KM od prodaje poslovnih prostora i stanova.

Stanovnik Bijeljine koji je ostvario „dohodak od kapitala“ od 1,04 miliona KM nalazi se na šestom mjestu, a slijedi ga još jedan Banjalučanin sa dohotkom od 1,03 miliona KM koji je ostvario po osnovu ličnih primanja u oblasti bankarstva.

Po osnovu dohotka od kapitala stanovnik Laktaša zaradio je 965.724 KM. Na devetom mjestu je još jedan Banjalučanin sa 880.714 KM koje je zaradio po osnovu ličnih primanja u bankarstvu, a posljednji na listi deset najvećih primanja je stanovnik Laktaša sa 745.427 KM. On je ovaj dohodak ostvario od smostalne djelatnosti odnosno djelatnosti proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik