Iskoristiti iskustva Finske u oblasti inovacija

Bez autora
Jul 17 2017

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović ocenio je da je dosadašnja saradnja Srbije i Finske u oblasti inovacija i razvoja inovativnih startapova dobra, kao i da je treba proširiti u budućnosti. Popović je tokom sastanka sa ambasadorom Finske u Srbiji Pertijem Ikonenom ukazao na to da je ta zemlja među svetskim liderima u oblasti inovacija, i dodao da Srbija želi da iskoristi finska iskustva i znanja kako bi unapredila ekosistem za razvoj startapova i inovativnog preduzetništva. U narednih nekoliko godina, kako je naglasio, Srbija to vidi kao veliku šansu za ekonomski rast i zapošljavanje mladih u našoj zemlji. Ministar je posebno istakao značaj saradnje Ambasade Finske i Fonda za inovacionu delatnost u Srbiji, koji već treću godinu zaredom organizuju lokalno takmičenje za inovativne startapove u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Iskoristiti iskustva Finske u oblasti inovacijaMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović ocenio je da je dosadašnja saradnja Srbije i Finske u oblasti inovacija i razvoja inovativnih startapova dobra, kao i da je treba proširiti u budućnosti.

Popović je tokom sastanka sa ambasadorom Finske u Srbiji Pertijem Ikonenom ukazao na to da je ta zemlja među svetskim liderima u oblasti inovacija, i dodao da Srbija želi da iskoristi finska iskustva i znanja kako bi unapredila ekosistem za razvoj startapova i inovativnog preduzetništva. 

U narednih nekoliko godina, kako je naglasio, Srbija to vidi kao veliku šansu za ekonomski rast i zapošljavanje mladih u našoj zemlji.

Ministar je posebno istakao značaj saradnje Ambasade Finske i Fonda za inovacionu delatnost u Srbiji, koji već treću godinu zaredom organizuju lokalno takmičenje za inovativne startapove u Naučno-tehnološkom parku Beograd. 

Zahvalni smo Finskoj na podršci koju pruža naporima Vlade Srbije da kroz ulaganje u znanje i inovacije poveća svoju ekonomsku konkurentnost u međunarodnim okvirima, poručio je Popović.

Ikonen je izrazio zadovoljstvo time što nova Vlada Srbije ima ministra za inovacije, uz napomenu da je Finska poslednjih godina napravila veliki skok u razvoju inovacija i visokih tehnologija.

On je podsetio na to da je Finska pre 40 godina bila pretežno poljoprivredna zemlja, dok je danas treća u svetu po razvoju inovacija, koje su imale značajnu ulogu u njenom razvoju i napretku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik