Izgradnja kinesko-srpskog industrijskog parka u Smederevu

Bez autora
Jul 17 2017

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i predsednik "Hibis grupe" Ju Jong potpisali su danas u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju o razvoju kinesko-srpskog industrijskog parka, koji će se graditi u Smederevu. Knežević je, nakon potpisivanja pomenutog dokumenta, istakao da će se taj industrijski park graditi na više od 500 hektara, i najavio da će biti formirano zajedničko preduzeće koje će se brinuti o ovom projektu. Ministar je izrazio očekivanje da će u 2018. godini početi da funkcioniše jedan deo tog parka, ocenivši pritom da postoji iskreno prijateljstvo između srpskog i kineskog naroda. Prema njegovim rečima, kontakti između najviših predstavnika dveju država vode ka najboljim ekonomskim odnosima u korist obe zemlje.

Izgradnja kinesko-srpskog industrijskog parka u SmederevuMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i predsednik "Hibis grupe" Ju Jong potpisali su danas u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju o razvoju kinesko-srpskog industrijskog parka, koji će se graditi u Smederevu.

Knežević je, nakon potpisivanja pomenutog dokumenta, istakao da će se taj industrijski park graditi na više od 500 hektara, i najavio da će biti formirano zajedničko preduzeće koje će se brinuti o ovom projektu.

Ministar je izrazio očekivanje da će u 2018. godini početi da funkcioniše jedan deo tog parka, ocenivši pritom da postoji iskreno prijateljstvo između srpskog i kineskog naroda.

Prema njegovim rečima, kontakti između najviših predstavnika dveju država vode ka najboljim ekonomskim odnosima u korist obe zemlje.

Imamo odlična iskustva sa kineskim investitorima i želimo da to produbimo na mnogo višem nivou, poput Železare Smederevo i ove industrijske zone, koja će pomoći da kineski investitori sa kvalitetnijim projektima dođu u Srbiju, rekao je on.

Knežević je podsetio na to da Srbija ima potpisane ugovore o izlasku na tržište od približno milijardu ljudi, i objasnio da će na ovaj način moći zajedno da se izlazi na treća tržišta i da se tako podignu ekonomski kapaciteti.

Jong je, govoreći o kinesko-srpskom industrijskom parku, naveo da najpre treba sa Vladom Srbije završiti pitanje zemljišta, kao i ostale administrativne procedure, uz ocenu da su potencijali industrijske zone pitanje budućnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik