Francuska: Kraj za dizelaše i benzince

Bez autora
Jul 17 2017

Francuska namerava da do 2040. godine obustavi prodaju automobila na benzin i dizel, izjavio je krajem prošle sedmice francuski ministar za zaštitu životne sredine Nikola Ilo. Najavljujemo kraj prodaje automobila na benzin i dizel do 2040. godine, rekao je Ilo na konferenciji za novinare.On nije precizirao kako bi se ta zabrana uopšte mogla sprovesti, niti je rekao da li će ova zabrana važiti i za hibridne automobile. Napomenuo je, međutim, da će se na udaru naći lokalni proizvođači automobila i da će im biti nametnuto "teško opterećenje".

Francuska: Kraj za dizelaše i benzinceFrancuska namerava da do 2040. godine obustavi prodaju automobila na benzin i dizel, izjavio je krajem prošle sedmice francuski ministar za zaštitu životne sredine Nikola Ilo.

- Najavljujemo kraj prodaje automobila na benzin i dizel do 2040. godine - rekao je Ilo na konferenciji za novinare, a prenosi britanski list "Fajnenšel tajms".

On nije precizirao kako bi se ta zabrana uopšte mogla sprovesti, niti je rekao da li će ova zabrana važiti i za hibridne automobile.

Napomenuo je, međutim, da će se na udaru naći lokalni proizvođači automobila i da će im biti nametnuto "teško opterećenje".

Najnovija vest dolazi u trenutku kada se sve automobilske kompanije sve više okreću proizvodnji hibridnih i električnih automobila, kako bi odgovorile sve većim zahtevima regulatora i jačoj tražnji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik