Naplaćeno 430 miliona eura porez

Bez autora
Jul 17 2017

Poreska uprava u prvoj polovini ove godine naplatila je 430 miliona eura prihoda ili 16 miliona više u odnosu na isti prošlogodisnji period, navode u Poreskoj upravi. Ohrabruje, kažu to što naplata PDV-a ima trend rasta. Poreska uprava u prvoj polovini ove godine naplatila je 430 milion eura prihoda ili 16 miliona više u odnosu na isti prošlogodisnji period. Ohrabruje to što naplata PDV ima trend rasta. Tokom ljetnje sezone pojačana je kontrola privrednih subjekta na primorju. Osim izdavanja fisklanih računa, uplate poreza i doprinosa na zarade, pojačana je i kontrola smještajnih kapaciteta. Iz Unije poslodavaca očekuju neselektivnu primjenu zakona i pojačanu kontrolu onih subjekata koji rade u sivoj zoni.

Naplaćeno 430 miliona eura porezPoreska uprava u prvoj polovini ove godine naplatila je 430 miliona eura prihoda ili 16 miliona više u odnosu na isti prošlogodisnji period, navode u Poreskoj upravi. Ohrabruje, kažu to što naplata PDV-a ima trend rasta.

Poreska uprava u prvoj polovini ove godine naplatila je 430 milion eura prihoda ili 16 miliona više u odnosu na isti prošlogodisnji period. Ohrabruje to što naplata PDV ima trend rasta.

Tokom ljetnje sezone pojačana je kontrola privrednih subjekta na primorju. Osim izdavanja fisklanih računa, uplate poreza i doprinosa na zarade, pojačana je i kontrola smještajnih kapaciteta.

Iz Unije poslodavaca očekuju neselektivnu primjenu zakona i pojačanu kontrolu onih subjekata koji rade u sivoj zoni.

Iz Poreske uprave pozvali su poreske obveznike da uplate 10% poreskog duga koji dospijeva tokom jula. U Poreskoj upravi očekuju da će naplatiti oko 15 miliona eura.

Zakon o reprogramu poreskog duga omogućava poreskim obveznicima da poreski dug izmire u 60 mjesečnih rata uz otpis kamate.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik