Saradnja sa Norveškom u oblasti socijalne zaštite

Bez autora
Jul 18 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević predstavio je danas ambasadoru Kraljevine Norveške u Srbiji Arneu Sanesu Bjornstadu kratkoročne i dugoročne planove resornog ministarstva. Đorđević je, iskazavši zahvalnost na dosadašnjoj veoma uspešnoj saradnji i pruženoj finansijskoj podršci, objasnio da ti planovi obuhvataju unapređenje normativnog okvira, kao i reorganizaciju funkcionisanja Ministarstva i ostalih institucija u sistemu, u cilju potpunog uspostavljanja finansijske kontrole i transparentnosti. On je podsetio na to da je Vlada Norveške pružila podršku Srbiji i obezbedila sredstva za realizaciju projekata u oblasti inspekcije rada, bezbednosti i zdravlja na radu i socijalne zaštite, a bila je i partner institucijama Srbije u rešavanju migrantske krize. Bjornstad je naglasio da postoji odlična saradnja resornog ministarstva i Vlade Norveške, i potvrdio da će ta zemlja nastaviti da pruža podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi i ispunjavanju planiranih aktivnosti Ministarstva.

Saradnja sa Norveškom u oblasti socijalne zaštiteMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević predstavio je danas ambasadoru Kraljevine Norveške u Srbiji Arneu Sanesu Bjornstadu kratkoročne i dugoročne planove resornog ministarstva.

Đorđević je, iskazavši zahvalnost na dosadašnjoj veoma uspešnoj saradnji i pruženoj finansijskoj podršci, objasnio da ti planovi obuhvataju unapređenje normativnog okvira, kao i reorganizaciju funkcionisanja Ministarstva i ostalih institucija u sistemu, u cilju potpunog uspostavljanja finansijske kontrole i transparentnosti. 

On je podsetio na to da je Vlada Norveške pružila podršku Srbiji i obezbedila sredstva za realizaciju projekata u oblasti inspekcije rada, bezbednosti i zdravlja na radu i socijalne zaštite, a bila je i partner institucijama Srbije u rešavanju migrantske krize. 

Bjornstad je naglasio da postoji odlična saradnja resornog ministarstva i Vlade Norveške, i potvrdio da će ta zemlja nastaviti da pruža podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi i ispunjavanju planiranih aktivnosti Ministarstva. 

Na sastanku je postignuta saglasnost o neophodnosti daljeg unapređenja odnosa između dve zemlje i razvoja dalje saradnje, posebno u oblastima rodne ravnopravnosti i socijalne zaštite.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik