Na konkursu za kupovinu traktora 2.300 zahteva

Bez autora
Jul 18 2017

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović saopštio je danas da je do sada na konkurs za sufinansiranje kupovine poljoprivredne mehanizacije stiglo 2.300 zahteva, od kojih 2.050 ispunjava uslove konkursa.Nedimović je prilikom posete Kaću, gde je prisustvovao tradicionalnoj 13. smotri poljoprivrede i tehnike, naveo da je poljoprivrednicima već izdato približno 1.300 rešenja, pri čemu će oni imati mogućnost da na osnovu predračuna u roku od 90 dana nabave traktore.

Na konkursu za kupovinu traktora 2.300 zahtevaMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović saopštio je danas da je do sada na konkurs za sufinansiranje kupovine poljoprivredne mehanizacije stiglo 2.300 zahteva, od kojih 2.050 ispunjava uslove konkursa.

Nedimović je prilikom posete Kaću, gde je prisustvovao tradicionalnoj 13. smotri poljoprivrede i tehnike, naveo da je poljoprivrednicima već izdato približno 1.300 rešenja, pri čemu će oni imati mogućnost da na osnovu predračuna u roku od 90 dana nabave traktore.

Konkurs je završen, a Ministarstvo će uraditi sve kako bi što veći procenat zahteva bio realizovan, poručio je on i dodao da je po prvi put za centralnu Srbiju raspisan konkurs za nabavku protivgradnih mreža i podizanje zasada.

Mislim da je jako važno da se čitava Srbija razvija ravnomerno, naročito ona mesta gde ima potencijala za razvoj voćarstva i povrtarstva, koji nose mnogo veći procenat zarade za samog poljoprivrednika, ocenio je ministar.

Nedimović je istovremeno najavio da prve nedelje avgusta počinju radovi na izgradnji četiri od 11 sistema za navodnjavanje.

Namera je, kako je objasnio, da se povežu tri stvari koje opredeljuju kakav će nam na kraju biti proizvod, a to su agrotehničke mere, navodnjavanje i razvoj semenarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik