Stručno usavršavanje u lokalnim samoupravama prioritet

Bez autora
Jul 19 2017

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić izjavio je danas da mu je veliko zadovoljstvo što na početku mandata prisustvuje sednici Saveta za stručno usavršavanje zaposlenih u lokalnoj samoupravi.Ružić je, na sednici Saveta za stručno usavršavanje zaposlenih u lokalnoj samoupravi održanoj u prostorijama Saveta Evrope, pružio podršku radu ovog tela i ukazao na značaj njegovih dosadašnjih aktivnosti. On je istovremeno istakao kontinuitet u radu resornog ministarstva, gde se stručno usavršavanje zaposlenih u administraciji, a naročito zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, nalazi visoko na listi prioriteta.

Stručno usavršavanje u lokalnim samoupravama prioritetMinistar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić izjavio je danas da mu je veliko zadovoljstvo što na početku mandata prisustvuje sednici Saveta za stručno usavršavanje zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

Ružić je, na sednici Saveta za stručno usavršavanje zaposlenih u lokalnoj samoupravi održanoj u prostorijama Saveta Evrope, pružio podršku radu ovog tela i ukazao na značaj njegovih dosadašnjih aktivnosti. 

On je istovremeno istakao kontinuitet u radu resornog ministarstva, gde se stručno usavršavanje zaposlenih u administraciji, a naročito zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, nalazi visoko na listi prioriteta.

Ministar je dodao da je Zakon o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, uz brojna reformska rešenja, predvideo i formiranje i rad ovakvog saveta. 

Ružić je naglasio da su profesionalizacija i depolitizacija, kontinuirano obrazovanje i lični razvoj svakog zaposlenog odavno prepoznati u evropskim okvirima kao neophodni preduslov za opšti društveni i ekonomski razvoj, koji svoju osnovu mora da ima u razvijenim lokalnim zajednicama.

On je rekao da paketi podrške koji su kroz projekat Saveta Evrope "Upravljanje ljudskim resursima u jedinicama lokalne samouprave" obezbeđeni za 20 pilot opština već sada daju značajne rezultate u primeni Zakona kroz donete sistematizacije i kadrovske planove.

Oni, kako je dodao, postavljaju i dobru osnovu za uspostavljanje jednog novog sistema za upravljanje ljudskim resursima na lokalu. 

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će na ovoj sednici biti razmotrene prve pristigle prijave za akreditaciju realizatora programa obuka.

Ružić je napomenuo i da je paralelno, u okviru projekta, juče raspisan javni poziv u Strazburu za prikupljanje ponuda za realizaciju 65 predviđenih obuka na teme Zakona o opštem upravnom postupku i pisanja i implementacije projekata.

On je istakao da će učiniti sve u skladu sa svojim mogućnostima kako bi se kroz zajednički rad obezbedila dalja kontinuirana podrška procesu uspostavljanja sistema upravljanja ljudskim resursima u javnoj upravi, pri čemu će sva ova iskustva biti neophodna za budući uspešan i svrsishodan rad nacionalne Akademije za stručno usavršavanje.

Sednici su prisustvovali predsednik Saveta i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak i zamenik šefa Misije Saveta Evrope Irina Sahajan-Veter, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik