Priznanje rudarima za energetsku stabilnost zemlje

Bez autora
Jul 23 2017

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić čestitao je svim rudarima slavu Svetog Prokopija, sa željom da ih njihov zaštitnik čuva i da taj izuzetno težak posao rade bezbedno. Antić je u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Baroševcu prisustvovao službi i lomljenju slavskog kolača, kao i odavanju počasti jamskim rudarima u Rudovcima, u Rudarskom basenu „Kolubara“. On je, uz prisećanje na sindikalne borbe rudara za veća prava, konstatovao da možemo slobodno da kažemo da smo se svi zajedno izborili za to da taj posao u Srbiji bude uvažen i poštovan. Želim da prenesem zahvalnost svim zaposlenima u "Elektroprivredi Srbije" (EPS), rudarima i predstavnicima sindikata na tome što smo u prethodnom periodu imali kvalitetan i partnerski odnos, istakao je ministar. Rezultat je, kako je objasnio, pošten i kvalitetan kolektivni ugovor koji zaposlenima u EPS-u, a pre svega rudarima, garantuje prava koja zaslužuju, pri čemu će se uvek nastojati da njihova prava budu još veća.

Priznanje rudarima za energetsku stabilnost zemljeMinistar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić čestitao je svim rudarima slavu Svetog Prokopija, sa željom da ih njihov zaštitnik čuva i da taj izuzetno težak posao rade bezbedno.

Antić je u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Baroševcu prisustvovao službi i lomljenju slavskog kolača, kao i odavanju počasti jamskim rudarima u Rudovcima, u Rudarskom basenu „Kolubara“.

On je, uz prisećanje na sindikalne borbe rudara za veća prava, konstatovao da možemo slobodno da kažemo da smo se svi zajedno izborili za to da taj posao u Srbiji bude uvažen i poštovan.

Želim da prenesem zahvalnost svim zaposlenima u "Elektroprivredi Srbije" (EPS), rudarima i predstavnicima sindikata na tome što smo u prethodnom periodu imali kvalitetan i partnerski odnos, istakao je ministar.

Rezultat je, kako je objasnio, pošten i kvalitetan kolektivni ugovor koji zaposlenima u EPS-u, a pre svega rudarima, garantuje prava koja zaslužuju, pri čemu će se uvek nastojati da njihova prava budu još veća.

Iako smo početkom godine imali relativno slabije rezultate u proizvodnji uglja kao posledicu hladnog januara i klizišta na Polju „D”, snažnim angažovanjem rudara i menadžmenta kompanije uspeli smo da dostignemo planove i da nam elektroenergetski sistem ostane stabilan, podvukao je Antić.

Vlada želi da sa sindikatima ima dijalog i partnerski odnos, zasnovan na uvažavanju zahteva, ali i na uvažavanju realnosti, naglasio je on i dodao da je takav odnos izgrađen sa sindikatima EPS-a i Kolubare.

Antić je podsetio na to da rudari u „Elektroprivredi Srbije“ obavljaju izuzetno težak, rizičan i odgovoran posao i da je ključno da se deo predstojećeg velikog investicionog ciklusa usmeri ka rudarskom sektoru.

Obeležavanju slave prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, v.d. generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić, predsednik Sindikata EPS-a Milan Đorđević i predsednik Sindikata „Kolubara“ Miodrag Ranković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik